Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lacht zich rot om Verstappen- en Perez-drama: "Net de Kardashians!"

Lewis Hamilton ziet de humor wel in al het Red Bull-drama de afgelopen periode. Tegelijkertijd wil hij het liefste gewoon racen zonder drama.

In de slotfase van het Formule 1-seizoen raakte het Red Bull-team een aantal keer in opspraak. Ten eerste vanwege het budgetplafond en tijdens het GP-weekend in Brazilië vanwege de onenigheid tussen Max Verstappen en Sergio Perez. In gesprek met het Britse Channel 4 wordt Hamilton gevraagd wat hij van al het drama vindt. Hij breekt in lachen uit. "Het lijkt een beetje op een Kardashians show. Het is echt hilarisch, de dingen die ik de afgelopen periode heb gezien en gehoord. Het was zeer entertaining ." "Zelf moeders raakten er bij betrokken. Er zijn een aantal interessante dingen gebeurd. Het zal vast allemaal op Netflix te zien zijn. Dat wordt geweldig", aldus de zevenvoudig Formule 1-kampioen.

Hamilton hamert op transparantie

Hamilton gaat vervolgens op een serieuzere toon verder en hamert op transparantie in de sport. "We moeten blijven streven naar meer transparantie en blijven werken aan de kernwaarden van deze sport en waar we voor staan. We moeten daar aan vasthouden en er niet van afwijken." "Maar wat een zooitje is het geweest de afgelopen maanden", verwijst hij weer naar Red Bull. "Het was interessant om dat zich allemaal te zien ontvouwen." Als het aan Hamilton ligt, dan blijft zulk drama in het vervolg echter achterwege. "Voor sommige mensen is het misschien leuk om al dat drama erbij te zien en voegt het wat toe, maar ik wil gewoon goed racen zien op een eerlijke manier. Moge de beste man winnen. Of een vrouw die er hopelijk ooit bij komt!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'