Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton krijgt tijdelijke medische vrijstelling voor het dragen van juwelen

Lewis Hamilton hoeft voorlopig de juwelen die hij niet simpel kan verwijderen nog niet verwijderd te hebben als hij in zijn Formule 1-bolide stapt.

Een klein half uur voor het begin van de eerste vrije training in Miami liet de FIA weten dat het Mercedes-team alle benodigde formulieren had ingevuld waarop stond dat Lewis Hamilton zich aan de regels ging houden omtrent het dragen van juwelen als hij in zijn bolide zit. Eerder liet de FIA in een rapport weten dat Mercedes op het formulier dat ze in moesten vullen niet had bevestigd dat de zevenvoudig kampioen dit zou doen. Zo zou er een straf dreigen voor de coureur, die eerder deze vrijdag uit protest met vele verschillende juwelen om op kwam draven bij de persconferentie.

Medische vrijstelling voor Hamilton

De juwelen die Hamilton naar eigen zeggen niet kan verwijderen, omdat ze vast zitten, hoeven echter (nog) niet uit. RacingNews365 heeft namelijk begrepen dat de Brit een medische vrijstelling heeft gehad om deze voorlopig te kunnen blijven dragen. Deze medische vrijstelling zal naar verluidt tot aan het Grand Prix-weekend in Monaco duren. Dan moeten de juwelen van Hamilton, allemaal, verwijderd zijn.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'