Hamilton: "Max Verstappen is nog een tiener"

28 feb. 2017 18:24 Redactie

Hamilton erkent het talent van Verstappen maar ziet in hem ook nog een tiener


Lewis Hamilton wordt dit jaar door velen gezien als de grote favoriet voor de wereldtitel in de Formule 1. Nu Nico Rosberg is gestopt, wordt er vooral uit de hoek van Red Bull de nodige concurrentie verwacht.

Ook Hamilton is het natuurlijk niet ontgaan dat Verstappen een enorme ontwikkeling heeft door gemaakt. Sinds zijn plotselinge overstap naar Red Bull timmert Verstappen nadrukkelijk op de deur bij de gevestigde orde. Na afloop van zijn testsessie met de nieuwe Mercedes die door Hamilton als een 'beest' werd bestempeld, werd hem ook gevraagd of Verstappen zijn grootste rivaal is dit jaar.

"Max heeft duidelijk laten zien dat hij ongelooflijk veel talent heeft. En dat zal niet veranderen. Het is alleen dat hij nog maar een tiener is. Hij wordt dus elke dag nog wat wijzer, of in elk geval ieder jaar.”

Voor Verstappen betekent het inmiddels alweer zijn derde seizoen in de Formule 1. Tevens ook zijn eerste volledige jaar bij Red Bull Racing.Verstappen blaakt dan ook van zelfvertrouwen en schuwt het niet om de gevestigde orde lik op stuk te geven. Zowel op als buiten de baan gaat hij het gevecht vol vertrouwen aan. Iets wat ook Hamilton niet is ontgaan, hoewel hij wel benadrukt dat Verstappen nog maar negentien is.

"Hij zal dit jaar meer vertrouwen hebben dan hij in het verleden heeft gehad. Fouten die hij in het verleden maakte, zal hij hopelijk en waarschijnlijk niet weer maken. Maar nogmaals, hij is een tiener en zal zich ook als een tiener gedragen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen