Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton naar de stewards na incident met Stroll in Australië

Lewis Hamilton krijgt mogelijk een reprimande na de tweede vrije training, gedurende welke hij in de weg reed voor Lance Stroll.

Het is druk op het vernieuwde Albert Park Circuit. Met twintig auto's op de baan waar een ronde nog geen 80 seconden duurt, is het zoeken naar een gaatje. Tijdens de eerste twee trainingen zagen we een hoop coureurs elkaar in de weg rijden. Na VT1 werd er al een tik op de vingers uitgedeeld aan Carlos Sainz voor het in de wegrijden van Guanyu Zhou. De Spanjaard kreeg namelijk een reprimande. Na de tweede training kunnen daar nog een paar tikken bijkomen voor andere coureurs bijkomen.

Hamilton en Stroll

Stroll moet zich na de tweede vrije training namelijk melden voor meerdere incidenten. Na VT1 werd hij al vrijgesproken voor het in de weg rijden van Kevin Magnussen, maar na VT2 moet hij zichzelf opnieuw gaan verantwoorden. Dit keer zou hij Sainz in de weg hebben gereden. Verder moet hij uitleg geven over een incident met Lewis Hamilton, die op zijn beurt juist Stroll in de weg had gezeten. De zevenvoudig kampioen moet ook tekst en uitleg geven over de gebeurtenissen tijdens de tweede oefensessie en kan mogelijk een reprimande verwachten. Tot slot moet ook Tsunoda zich melden. Hij reed mogelijk in de weg van Sainz en kan dus ook een tik op de vingers krijgen. Een andere coureur die zich moet melden is Vettel, omdat hij na VT1 op een scooter over de baan reed. Update: Hamilton en Stroll hebben geen reprimande gekregen en zijn vrijgesproken. Tsunoda kreeg wel een figuurlijke tik op de vingers.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'