Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton neemt het op voor Vettel

Lewis Hamilton heeft het na de Grand Prix van Frankrijk opgenomen voor Sebastian Vettel. In zijn ogen maakte Vettel bij de start een fout die iedereen had kunnen maken.

Sebastian Vettel tikte bij de start van de GP van Frankrijk Valtteri Bottas achterstevoren, waarmee hij zijn eigen race en die van de Fin om zeep hielp. Toen journalisten Lewis Hamilton vroegen of hij verbaasd was over dit soort fouten op dit niveau, reageerde Hamilton fel: "Ik ga hier niet eens op in. Ik weet waar jullie op uit zijn, maar dit was gewoon een race-incident. We stormen met zijn allen op hoge snelheid op die eerste bocht af en dan gaat er wel eens iets mis."

"We rijden met Formule 1-auto's en die lopen nu eenmaal niet op rails. We maken allemaal dit soort fouten en Sebastian Vettel maakt die niet meer dan ieder ander. We zijn coureurs, we zoeken de grens op, maar doen dat altijd op de meest veilige manier. En ja, soms gaat dat fout, maar wij zijn ook maar gewoon mensen." Het is niet voor het eerst dat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton openlijk voor elkaar op de bres springen. Eerder dit jaar nam Vettel het voor Hamilton op toen hij vol adrenaline Max Verstappen een 'dickhead' noemde. Het respect tussen de twee nam toe, nadat ze vorig jaar in Baku juist met elkaar clashten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden