Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton niet blij met achterblijvers: "Ze maakten het gevaarlijk"

De Grand Prix van Singapore dreigde als een nachtkaars uit te gaan, maar Grosjean en Sirotkin brachten de spanning heel even terug. De twee vechtende coureurs hielden leider Hamilton zo lang op dat Verstappen een aanval kon wagen.

Na afloop van de race was Hamilton dan ook niet tevreden over het tonen van de blauwe vlaggen en het gehoorzamen van de coureurs. Daarin kreeg hij gelijk van de wedstrijdleiding die Grosjean een tijdstraf van vijf seconden oplegde.

"Je kan de blauwe vlaggen bijna niet zien, ze zijn erg donker van kleur en zijn goed verstopt. Pas als de waarschuwingspanelen aangaan zijn ze zichtbaar, maar veel coureurs reageerden er niet op. Dat maakte het nog erg spannend."

Hamilton ging comfortabel aan de leiding maar verloor in anderhalve ronde zijn voorsprong van ongeveer vier seconden op Verstappen. "Max kon zo dichterbij komen en in bocht 10 was het heel close met Max en moest ik volle bak verdedigen. De coureurs gaven zelfs geen ruimte als je al langs ze zat wat gevaarlijk was". Verstappen erkende na afloop dat het niet fair was als hij dankzij achterblijvers de leiding over had kunnen nemen in de race.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"