Hamilton op pole, Max Verstappen vijfde

25 mrt. 2017 08:10 Redactie

Hamilton oppermachtig, Max Verstappen moet veel toegeven


De kwalificatie voor de Grand Prix van Australië werd een prooi voor Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur is het hele weekend al oppermachtig. Max Verstappen start morgen als vijfde, maar zal niet blij zijn met zijn rondetijd.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie stonden de drie topteams direct vooraan. Max Verstappen had een lastige eerste ronde en verremde zichzelf op een setje van de ultrasofts. In de sltofase van het eerste deel verbeterde de Nederlander zichzelf naar een derde positie achter Hamilton en Raikkonen.

Achteraan waren problemen voor een aantal coureurs die het hele weekend al niet uit de verf kwamen. Giovinazzi deed het met een zestiende positie keurig, aangezien hij pas vandaag hoorde dat hij de geblesseerde Pascal Wehrlein moest vervangen. Magnussen, Vandoorne, Stroll en Palmer zitten al het hele weekend in de hoek waar de klappen vallen.

In Q2 ging het een klap sneller waarbij Mercedes het voortouw nam. Max Verstappen kende wederom een slechte eerste run en klaagde op de boordradio: "Never send me out after Daniel! He is to slow". Tijdens zijn tweede run kwam Max niet verder dan een zesde plaats, direct achter teamgenoot Daniel Ricciardo. Vooraan was het Mercedes, gevolgd door Ferrari.

Achter de topteams was het knokken voor de laatste posities in de top 10. Massa, Grosjean en de beide Toro Rosso's wisten door te dringen tot de top 10 kwalificatie. Perez, Hulkenberg, Alonso, Ocon en Ericsson vielen af.

Tijdens de top 10 kwalificatie barstte de strijd om de pole los. Lewis Hamilton noteerde de eerste tijd voor Vettel en Bottas, tot Ricciardo crashte in zijn eerste ronde. De Australiër wilde teveel in zijn thuisrace en spinde in de laatste sector van de baan. Hierdoor zal hij slechts als tiende starten. 

In de laatste minuten zette Hamilton zijn eigen tijd nog scherper naar een 1.22,1 die bijna drie tienden sneller was dan Sebastian Vettel. Bottas en Raikkonen maakte de tweede rij compleet. Max Verstappen gaf liefst 1,3 seconde toe en vertrek morgen vanaf de vijfde positie. Daar waar het team vooraf nog verwachtte dat het een halve seconde langzamer was dan Mercedes, was het gat aanzienlijk groter.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen