Hamilton overtuigd dat McLaren weer gaat winnen

06 mei 2017 15:43 Redactie

Hamilton houdt vertrouwen in zijn vroegere Formule 1 team


Lewis Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 voor het team van McLaren. Tot en met 2012 kwam hij uit voor deze renstal en behaalde daar zijn eerste wereldtitel.

Al in 2008 lukte het de Brit om wereldkampioen te worden maar in de jaren daarna kwam hij met McLaren niet meer in de buurt van een tweede titel. Toch wist hij elk jaar wel een aantal races te winnen. In 2012 reed hij zijn laatste seizoen voor McLaren en behaalde toen in totaal 4 overwinningen voor het team. Daarna stapte hij over naar Mercedes en bracht hij zijn aantal wereldtitels op drie. McLaren won sinds het vertrek van Hamilton geen enkele race meer en heeft het sindsdien lastig. Vooral dit seizoen kampt de vroegere werkgever van Hamilton met grote problemen op het gebied van de betrouwbaarheid van de Honda motor.

Ook Hamilton ziet het verval van zijn oude team met lede ogen aan.

"Zij hebben een plaats in mijn hart. Ik zat zolang bij dat team dus het is echt verdrietig om te zien dat zo'n groot team niet in de top staat. Nu proberen ze, denk ik, stappen vooruit te maken door beslissingen te nemen die het team weer in de juiste richting krijgt."

Toch blijft Hamilton vol vertrouwen dat het McLaren lukt om hun zaken weer op orde te krijgen. Hij sluit het zelfs niet uit dat McLaren binnen afzienbare tijd weer meestrijdt om de overwinningen.

"Ze hebben een hoop wisselingen in het management gehad, maar het belangrijkste voor mij is dat McLaren niet zijn identiteit verliest. Ik verwacht echt dat ze weer mee kunnen vechten voor de overwinningen zodra de problemen met de wagen en de motor zijn opgelost."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen