Hamilton pakt pole na enerverende kwalificatie, problemen voor Verstappen

08 apr. 2017 10:14 Redactie

Spannende strijd tussen Ferrari en Mercedes, motorproblemen voor Verstappen in China


De kwalificatie voor de Grand Prix van China werd een mooi gevecht tussen Ferrari en Mercedes. Voor Max Verstappen zat de kwalificatie er al snel op vanwege motorproblemen.

De kwalificatie voor de Grand Prix van China was er een waarin van alles gebeurde. In het eerste deel van de kwalificatie spinde Romain Grosjean, die zijn auto net uit de banden wist te houden. Max Verstappen klaagde over de boordradio over problemen met zijn motor. Een bezoek aan de pits en een snelle reset bracht geen oplossing, waardoor de Nederlander niet verder kwam dan P19. Rookie Antonio Giovinazzi crashte bij het opkomen van het rechte stuk en schreef de Sauber af, maar trainde zichzelf desondanks naar een vijftiende positie.

Afvallers in Q1 waren: Vandoorne, Grosjean, Palmer, Verstappen en Ocon.

Het tweede deel van de kwalificatie verliep aanzienlijk rustiger. Raikkonen sloot Q2 als snelste af, maar de verschillen tussen Ferrari en Mercedes waren marginaal. Achter deze topteams was het gat richting Red Bull ruim één seconde. Teleurstelling was er bij Carlos Sainz die met een elfde positie genoegen moest nemen.

Afvallers: Sainz, Magnussen, Alonso, Ericsson en Giovinazzi.

In de slotminuten van de kwalificatie ging het gevecht om de pole echt los. Met Hamilton, Vettel, Bottas en Raikkonen kregen de fans een spannend slot te zien van de kwalificatie. Hamilton was uiteindelijk nipt sneller dan Sebastian Vettel. De tweede startrij werd wederom bezet door Bottas en Raikkonen. Hiermee hebben de eerste twee startrijen dezelfde volgorde als tijdens de GP van Australië. Daniel Ricciardo zette de Red Bull op de vijfde positie neer, maar het gat naar pole man Hamilton was liefst 1,3 seconde.

Max Verstappen kwam door zijn motorproblemen niet verder dan de negentiende positie. Onbekend is nog of het team de motor vandaag moet wisselen, of dat de problemen op een andere manier op te lossen zijn.

De GP van China start morgen om 08:00 Nederlandse tijd. Vanzelfsprekend is de race live te volgens via Racingnews365.nl

Foto: Mercedes AMG F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen