Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton reageert op beschuldigingen over trucje met 'bewegend' stuur

Het stuur van Lewis Hamilton kan niets anders dan naar links of naar rechts draaien, zo benadrukt de Brit nadat er in Brazilië wat roddels op gang kwamen.

Op social media deed een theorie de ronde, kracht bijgezet door beelden, over Lewis Hamilton die zijn stuur zou kunnen bewegen en daar iets mee zou kunnen (de)activeren. Mercedes ontkende daags na het Braziliaanse GP-weekend dat er iets niet in de haak was en deed de geluiden af als complottheorieën.

Hamilton ontkent

Hamilton zelf reageert aan de vooravond van de Qatarese Grand Prix op de aantijgingen. Hij legt uit waarom er wat beweging leek te zitten op de beelden. Wel verklaart hij dat er inderdaad wat aan de hand was en dat hij afgelopen weekend ook zijn stuurkolom heeft laten vervangen. "De stuurkolom beweegt niet voor- of achteruit", reageert hij op een vraag van RacingNews365 . "Volgens mij zat er op zaterdag wel een beetje speling in, niet meer dan een millimeter volgens mij, maar dat vond ik niet fijn. Het team heeft de stuurkolom dan ook vervangen en toen was die speling verdwenen."

Geen DAS-systeem

In 2020 schudde Mercedes de paddock op door met het DAS-systeem te komen. Het werd toegestaan voor dat seizoen, maar is tegenwoordig verboden. Hamilton benadrukt dat er van een soortgelijk systeem geen sprake is. "Vorig seizoen hadden we het DAS-systeem in gebruik. Nu hebben we dat niet meer", aldus de Brit.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"