Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton rekent in Brazilië af met eigen titelsyndroom

Na 228 Grands Prix in de Formule 1 en dankzij zijn 72ste zege in de koningsklasse heeft Lewis Hamilton een nieuw statistiekje aan zijn indrukwekkende erelijst toegevoegd. De 33-jarige Brit won namelijk nog nooit een race na de titelstrijd voortijdig te hebben beslist.

Voor wie die zin even te snel ging: Hamilton werd in 2008, 2014, 2015 en 2017 wereldkampioen, om er ruim twee weken geleden een vijfde titel aan toe te voegen. De kampioenschappen van '08 en '14 werden in de laatste race gewonnen, in de overige drie gevallen besliste Hamilton de titelstrijd voortijdig. In '15 en '17 kreeg de Brit het na het beslissen van het WK echter niet meer voor elkaar om een race te winnen.

Nico Rosberg schreef namelijk de laatste drie wedstrijden van 2015 op zijn naam, races waarin Hamilton telkens als tweede over de meet kwam. Vorig jaar moest de Brit toezien hoe Sebastian Vettel en Valtteri Bottas de laatste overwinningen verdeelden, terwijl hij zelf al kampioen was geworden. Met dank aan Esteban Ocon, die leider Max Verstappen in rondje 44 van de Braziliaanse Grand Prix achterstevoren tikte, en een Mercedes-motor die tegen de verwachting in heel bleef, kon Hamilton na jaren eindelijk afrekenen met zijn eigen 'titelsyndroom'. De Brit zegevierde in de Braziliaanse Grand Prix en won dus voor de eerste keer in zijn carrière een wedstrijd als wereldkampioen in een door hem al beslist seizoen. De laatste wereldkampioen die races wist te winnen nadat hij de titelstrijd al in zijn voordeel had beslecht was Sebastian Vettel. In zowel 2011 als 2013 won de Duitser meerdere races na zich voortijdig te hebben gekroond.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst