Hamilton: "Rosberg is geen echte kampioen"

24 apr. 2017 13:30 Redactie

Hamilton geniet meer van zijn gevecht met Vettel dan voorheen met Rosberg


Eindelijk zien we dit jaar een gevecht tussen in ieder geval twee teams in de Formule 1. De afgelopen drie jaren was er slechts sprake van een gevecht tussen twee teamgenoten. Dit jaar is Ferrari een serieuze uitdager van Mercedes.

Niet alleen is het goed voor de sport zelf, ook de vele fans juichen deze ontwikkeling toe. Voor het eerst in jaren zien we strijd tussen twee topteams waardoor de sport een stuk boeiender wordt om naar te kijken. Vooralsnog heeft Ferrari de beste papieren, althans Vettel leidt het kampioenschap. Het seizoen is echter nog jong en er kan dus nog van alles gebeuren. Feit is in ieder geval wel dat ook Lewis Hamilton dit jaar duidelijk meer geniet dan in voorgaande jaren.

De drievoudig wereldkampioen laat in bijna alle interviews wel doorschemeren dat hij zich verheugt op de strijd met Sebastian Vettel. Aan het Duitse Formel1 laat hij in ieder geval weten het tijdperk Rosberg achter zich te hebben gelaten.

"Ik heb niet echt herinneringen aan mijn tweekamp met Rosberg. Het is opwindender om tegen een ander team te racen, zoals ik dat ook deed in 2007 en 2008. Het is niet zo dat het één lastiger is dan het andere, het is gewoon anders."

Voormalig Formule 1 coureur Damon Hill stelt dat Hamilton zich vooral wil meten met andere kampioenen. Hamilton heeft inmiddels drie wereldtitels behaald terwijl zijn grootste uitdager Sebastian Vettel vier titels heeft. Nu er voor het eerst in jaren een echte strijd tussen deze twee kampioenen is, heeft Hamilton een nieuwe uitdaging. Tegenover het Duitse RTL windt Hamilton er in ieder geval geen doekjes om.

"Er zijn coureurs, ik noem geen namen, die zich bij één titel niet bekommeren om de tegenstander. Dat zijn voor mij geen echte kampioenen."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen