Hamilton niet tevreden na 'warme' testdag

07 mrt. 2017 18:35 Redactie

Slechts 49 ronden voor Hamilton


Lewis Hamilton had voor Mercedes-begrippen een slechte ochtend. Hij reed slechts 49 ronden en kon uiteindelijk niet het gehele schema afwerken. De Engelsman was na afloop niet te spreken over zijn tijd in de wagen.

"Het voelde niet geweldig vandaag", begint Lewis tegenover Sky Sports"De balans van de wagen was niet geweldig en het is ook vrij warm vandaag. Daardoor waren de banden ook wat minder."

Uiteindelijk reed Hamilton maar 49 ronden omdat hij schade had aan de vloer van de wagen. Dat moest eerst gerepareerd worden en dat betekende het einde van Hamilton z'n werkdag. "We hadden wat schade aan de vloer, hoewel ik er nergens af ben gevlogen of gekke dingen heb gedaan. Ik zag wel andere mensen eraf schieten, maar ik wist hem gelukkig op de baan te houden", aldus Hamilton.

Hamilton had gehoopt vandaag veel te kunnen rijden, omdat hij vorige week ook al tijd op de baan miste. "Ik ben niet heel erg vrolijk momenteel. Het is de eerste testdag van de week en ik had gehoopt veel te kunnen rijden. Dat is helaas niet gebeurd, maar ik kijk nu wel meer uit naar de komende dagen", besluit Hamilton.

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen