Hamilton: 'Titelgevecht met Vettel hoogtepunt van mijn carrière'

10 apr. 2017 18:11 Redactie

Lewis Hamilton hoopt op spannend titelgevecht tot het einde 


De strijd tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel lijkt het maximale in beide rijders naar boven te halen. De Brit is zichtbaar in zijn nopjes met de tweestrijd en ook de Ferrari coureur zit prima in zijn vel.

Met Mercedes en Ferrari die elkaar nauwelijks iets ontliepen in de eerste twee races lijkt er een spannende titelrace op komst. Hamilton en Vettel zijn momenteel een klasse apart en hun teamgenoten Bottas en Raikkonen komen niet voor in het stuk. De titelstrijd lijkt dan ook een tweestrijd te worden. 

In Australië trok Vettel aan het langste eind, maar in China moest hij de zege laten aan Hamilton. Als gevolg hiervan staan de beide titelkandidaten met 43 punten gelijk in de WK stand. Daarachter is er al een groot gat richting Max Verstappen van 18 punten.

Hamilton geniet van de strijd met Vettel: "We gaan tot het uiterste en soms klagen we wel eens over elkaar, dat er iets niet helemaal fair ging of over het randje was. We zijn volwassen mannen en hebben veel meegemaakt in de sport. Het respect dat ik van Sebastian krijg is meer dan ik ooit heb gekregen van mijn concurrenten."

"Sebastian wil me verslaan op de baan en ik hem ook. Buiten de baan hebben we waardering voor elkaars prestaties. Sebastian verkeert momenteel in topvorm. Hij is erg snel en als ik hem dan kan verslaan is dat een compliment voor mezelf."

Het is lang geleden dat er een titelstrijd tussen twee coureurs van verschillende teams was. De afgelopen drie seizoen domineerde het team van Mercedes. De strijd tussen de beide teams maakt de titelstrijd nog interessanter. 

"Ik hoop dat we dit gevecht vol kunnen houden tot het einde. Het moet een strijd worden van fitheid en doorzettingsvermogen, waarbij we elkaar op de baan kunnen verslaan. Daar moet het in het racen om gaan."

Ondanks dat de verschillen vooraan klein zijn is het nog niet tot een echt gevecht met elkaar gekomen. In Australië won Vettel na een goede pitstopstrategie en in China won Hamilton doordat Vettel al snel achterop kwam na een slechte stop.

Foto: Mercedes F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen