'Hamilton van hetzelfde niveau als Senna'

14 jun. 2017 12:50 Redactie

Lowe: 'Hamilton en Senna behoren tot de beste rijders ooit'


Formule 1 coureur Lewis Hamilton behaalde in Canada zijn 65e pole. Een aantal dat hem op gelijke hoogte bracht met legende Ayrton Senna. Volgens voormalig Mercedes topman Paddy Lowe zijn beide coureurs van wereldklasse.

Lowe werkte in zijn F1-carrière met beide coureurs samen en kan ze om die reden goed vergelijken. Hij ziet gelijkenissen, maar ook verschillen tussen de beide coureurs.

"Ze behoren tot een select gezelschap van grote helden binnen de F1. Ze beschikken over het talent om een buitengewone rondetijd te realiseren, waarvan niemand dacht dat het in de auto zat. Deze twee coureurs zijn in staat om dit soort rondes te rijden, waarvan je jezelf afvraagt hoe ze het voor elkaar hebben gekregen."

Hamilton's grote voorbeeld is al sinds zijn jeugd Senna geweest. In het helmdesign zat altijd een verwijzing naar de geld helm van de Braziliaan. Na het behalen van zijn 65e pole ontving de Brit een originele helm van Senna die beschikbaar was gesteld door de familie van de overleden coureur.

Lowe ziet qua karakter grote verschillen tussen beide rijders. Daar waar Hamilton met regelmaat de tabloids vult met zijn aanwezigheid op feestjes en modeshows, wat Senna een totaal ander type mens.

De Braziliaan was soms bikkelhard voor zijn carrière en deed alles om te winnen. Controverse schuwde hij daarbij totaal niet. 

"Bij Senna schetsen we soms een te rooskleurig beeld. Veelal streden we tegen hem, maar destijds hadden we met Williams grote moeite om hem te verslaan. Dat lukte uiteindelijk in 1992, maar het leek haast onwaarschijnlijk omdat hij genadeloos was. Hij probeerde zijn tegenstanders te intimideren, maar dat hoorde bij de F1 van destijds."

"Destijds kreeg je geen straf als je iemand hinderde tijdens de kwalificatie. Je liep dan naderhand naar hem toe en probeerde hem duidelijk te maken dat hij je dat niet nog een keer moest flikken. Zo ging dat destijds. Het was een andere wereld en Ayrton speelde het spel zoals hij dat moest doen."

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen