Hamilton vecht liever tegen Vettel dan tegen Bottas

13 apr. 2017 16:15 Redactie

Hamilton geniet van de strijd om de titel met Sebastian Vettel


De openingsrace in Australië werd een verrassende prooi voor Sebastian Vettel voor Hamilton. In China stelde Hamilton orde op zaken en won hij overtuigend de race voor Vettel.

Vooral in Australië was het onderlinge verschil niet groot. Ook daar speelde de temperatuur een belangrijke rol net als dit weekend in Bahrein. Hamilton verwacht dan ook dit in Bahrein net zo zal uitpakken.

Ferrari heeft een uitstekende pace in de wagen zitten en in Melbourne hebben we kunnen zien hoe snel ze zijn in de hitte. Het gat zal dus kleiner zijn dan vorige week met de Ferrari."

Voor het eerst sinds drie jaar gaat vooralsnog de strijd om de titel niet tussen twee coureurs uit hetzelfde team. De afgelopen jaren moest Hamilton afrekenen met Nico Rosberg waarbij hij vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in de Duitser. Dit jaar vormt hij samen met Valtteri Bottas het rijdersduo van Mercedes. Bottas startte sterk in Australië maar kon in China, mede door een eigen fout, het tempo van Hamilton niet bijbenen. Op dit moment is Sebastian Vettel dan ook de grootste uitdager van Hamilton.

Tijdens de verplichte persconferentie voorafgaand aan het raceweekend in Bahrein liet de drievoudig wereldkampioen weten blij te zijn met zijn nieuwe uitdager.

“Het is goed als teamgenoten elkaar pushen, maar het is leuker om tegen een ander te rijden, het onbekende.”
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen