Hamilton verslaat Vettel, Max Verstappen valt uit in Spanje

14 mei 2017 15:39 Redactie

Lewis Hamilton pakt Vettel, crash in eerste bocht voor Verstappen


De GP van Spanje stond bol van de incidenten en gevechten. In de eerste ronde vonden Raikkonen en Verstappen hun Waterloo na een touche. Hamilton wist uiteindelijk Vettel te verschalken met een mooie actie op de baan.

Met Lewis Hamilton op pole voor Sebastian Vettel begonnen de coureurs aan de GP van Spanje. Bij de start was het de Ferrari coureur die direct de leiding pakte, achter het tweetal ging het mis. Valtteri Bottas raakte de Ferrari van Kimi Raikkonen die op zijn beurt Max Verstappen niet meer kon ontwijken. De Nederlander en de Fin braken bij de touche hun voorwielophanging, waardoor het al na een bocht over was. Fernando Alonso zag zijn goede startpositie verloren gaan toen Felipe Massa hem in het grind duwde bij de tweede bocht. 

Toen de stofwolken opgetrokken waren nam Vettel de leiding stevig in handen en vielen er grote gaten. Achter Hamilton ontstond een gat richting Bottas, die op zijn beurt uitliep op Daniel Ricciardo.

Sebastian Vettel dook als eerste de pits in voor nieuwe set van de soft banden. Hierdoor viel hij even terug tot achter Daniel Ricciardo, maar hij stoof de Red Bull voorbij alsof die stil stond. De Ferrari coureur wisselde naar de zachte band, terwijl Lewis Hamilton langer buiten bleef en koos voor een set van de medium band.

Valtteri Bottas vormde de perfecte buffer voor Hamilton. Het gat van negen seconden werd snel gedicht doordat de Fin de Ferrari van Vettel enkele ronden op kon houden. Met een gedurfde actie kon de Duitser uiteindelijk half door het gras voorbij gaan aan de Mercedes.

Stoffel Vandoorne maakte een grote inschattingsfout doordat hij in de eerste bocht Felipe Massa totaal over het hoofd zag. De McLaren coureur stuurde in, maar raakte de Williams vol. Als gevolg hiervan brak de ophanging van de McLaren.

Verrassend genoeg was het Lewis Hamilton die zijn tweede stop maakte en zijn medium banden inruilde voor een setje van de soft banden. Het gevecht voor de leiding werd een echt gevecht toen Sebastian Vettel ook de pits indook. In de eerste bocht kwamen de beide coureurs elkaar tegen en moest Hamilton even rechtdoor. Een spannend gevecht volgde tussen de Brit op de zachte band en de Ferrari coureur op de medium band.

Met nog 26 ronden te gaan ging de motor van Valtteri Bottas eraan en kreeg Daniel Ricciardo een podium cadeau. De snelheid van de Red Bull was allerminst overtuigend tijdens de race, waardoor de teamgenoot van Verstappen in een niemandsland reed.

In ronde 44 pakte Lewis Hamilton de leiding door Sebastian Vettel aan het einde van het rechte stuk te passeren. De Mercedes coureur trok vervolgens een gat van vier seconden en wist dat ook tijdens het restant van de race vol te houden. Daniel Ricciardo maakte het podium compleet op 75 seconden achterstand. Er is nog altijd meer dan genoeg werk voor Red Bull Racing.

Uitstekende resultaten waren er ook voor Perez (4), Ocon (5), Hulkenberg (6) en Wehrlein (8).

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen