Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verwacht bestraft te worden door de FIA

Lewis Hamilton liet afgelopen december het FIA-gala aan zich voorbij gaan, nadat hij enkele dagen eerder de titelstrijd met Max Verstappen verloor. Hij verwacht er nog gestraft voor te worden.

Nadat Lewis Hamilton dramatische wijze de titelstrijd verloor tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi, schitterde hij vier dagen later in afwezigheid tijdens het FIA-gala in Parijs. Net als teambaas Toto Wolff kon hij het verlies niet verkroppen en bleef hij weg bij de prijsuitreiking. Er werd lang gespeculeerd over de eventuele gevolgen. Zou hij misschien zelfs een straf kunnen krijgen voor de eerste Grand Prix? Dat gaat niet gebeuren, maar mogelijk zit er nog wel een klein staartje aan het verhaal.

Boete

Het is en blijft namelijk een overtreding van het reglement, waarin staat dat de top drie van het Formule 1-seizoen acte de présence moeten geven in Parijs. Hamilton gaat er dan ook van uit dat hij nog een straf zal krijgen, zo verklaart hij tegenover onder meer RacingNews365 . "Er zal een soort boete komen", vertelt Lewis. "We (de FIA en Hamilton) hebben er echter voor gezorgd dat dat geld naar een goed doel gaat voor minderbedeelde jongeren, die zo interesse kunnen krijgen in de engineering kant van de autosport"

Hamilton werkt nauw samen met de FIA

Na de grote teleurstelling die Hamilton afgelopen jaar moest verwerken, heeft hij op weg naar het nieuwe seizoen samen met de FIA gewerkt aan verbeteringen. "Ik werk zo hard als ik kan met hen samen en met de andere teams in de sport, zodat dingen er in de toekomst beter aan toe gaan." De zevenvoudig kampioen is blij met de wijzigingen die de autosportbond heeft doorgevoerd na de gebeurtenissen in Abu Dhabi. "We verwelkomen de veranderingen die ze hebben voorgesteld. Hopelijk is het voor iedereen zo beter. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is en dat de regels voor iedereen hetzelfde zijn. Dat is waar we als coureurs om vragen", aldus de Brit.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'