Hamilton verwacht harde strijd met Red Bull en Ferrari

11 mrt. 2017 18:14 Redactie

Lewis Hamilton onder de indruk van Ferrari, maar vlakt Red Bull niet uit


Mercedes coureur Lewis Hamilton ziet zichzelf niet als de grote favoriet voor het Formule 1 seizoen 2017. De Brit gaat op jacht naar zijn vierde wereldtitel, maar vreest hevige concurrentie van Red Bull en Ferrari. 

Na de laatste testdag op het circuit van Barcelona liet Hamilton weten dat Mercedes flinke concurrentie kan verwachten. "De concurrentie ziet er sterk uit. Het lijkt erop dat we een mooi gevecht krijgen."

Mercedes wist de laatste drie seizoenen te domineren, maar de Brit heeft liever dat hij moet vechten voor de zeges en posities: "Ik race niet om te domineren. Natuurlijk wil ik een auto die snel genoeg is om te strijden voor de wereldtitel. Maar voor de fans is het veel boeiender als er meerdere coureurs zijn die strijden om de zeges."

Ferrari domineerde de wintertests. De nieuwe bolide is niet alleen snel, hij is ook uiterst betrouwbaar gebleken. Vanzelfsprekend is Hamilton onder de indruk. "Ferrari heeft een indrukwekkende tijd op de klokken gezet. Ze waren erg sterk deze week. Ik verwacht nog veel van ze. Hun snelheid is indrukwekkend."

De tweede concurrent moet het team van Red Bull Racing zijn, dat de winterperiode wat bleekjes doorkwam. Desondanks vlakt Lewis het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet uit.

"We moeten Red Bull niet uitvlakken. Ik verwacht nog wel meer van ze. Ik weet niet welke updates zij nog invoeren voor de eerste race. Ik denk dat we een mooi gevecht krijgen met deze beide teams."

Voor de neutrale Formule 1 fan zou dat een zegen zijn. De dominantie van Mercedes was de afgelopen jaren gigantisch. Zo won het Duitse team vorig seizoen 19 van de 21 races. 

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen