Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton voelde zich helemaal kansloos tegen Verstappen: "Hij was zó snel"

Lewis Hamilton behaalde zijn beste finishpositie van het jaar door in Frankrijk als tweede over de meet te komen. Uitzicht op de zege had hij echter geen enkel moment, want Max Verstappen was simpelweg te snel.

Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen het maximale uit het raceweekend in Frankrijk gehaald. Mercedes reisde met veel hoop naar het weekend af, maar ondanks een aantal upgrades wisten ze het Max Verstappen en Charles Leclerc niet lastig te maken. Leclerc viel door een crash uit, waardoor Hamilton naar de tweede plek kon rijden. In het proces wist hij Sergio Perez, die hij bij de start had ingehaald, de hele race achter zich te houden. Meer wist hij echter niet te bewerkstelligen, want Verstappen was te snel. "Ik heb het gevoel dat ik heb gemaximaliseerd", vertelt Hamilton aan onder meer RacingNews365 . "Ik heb VT1 gemist, maar Nyck de Vries heeft het wel geweldig gedaan op mijn plek. Als team is dit een geweldig resultaat. Dit zijn prachtige punten voor ons en dit is mijn 300e Grand Prix.' Hij vertelt hoe hij in aanloop naar zijn jubileumrace nog eens terug had gedacht aan zijn reis richting de top. "Op zondagochtend werd ik wakker en ik voelde me zo dankbaar. Ik moest denken aan alle mensen die me door de jaren heen hebben geholpen. Al die geweldige mensen die me hebben ondersteund sinds ik 13 jaar oud was." "Het is een geweldige reis geweest met hen, gedurende welke ik tijdens elke race door een Mercedes-krachtbron ben aangedreven. Ik ben dan ook heel trots dat ik hen hier vertegenwoordig samen met George. We moeten blijven pushen!" Toch had Lewis stiekem op iets meer gehoopt, zo geeft hij toe. "Elk weekend hopen we wat dichter te zitten op de voorste teams, maar dit weekend zat het niet zo dicht op elkaar als we hadden gehoopt. Toch liep Max maar tien seconden voor op ons, dus dat was positief." Check hieronder de samenvatting van de Franse GP. Artikel gaat daaronder verder .

Verstappen te snel

Volgens Hamilton was hij kansloos tegen Verstappen, want de Nederlander was simpelweg te snel. De Red Bull vloog op de rechte stukken, zag de zevenvoudig wererldkampioen, waar Mercedes een groot deel van haar achterstand opliep. "Ik probeerde bij Max te blijven, maar hij was gewoon zó snel. Ik wist hem misschien een ronde of twee bij te houden, maar ik ging letterlijk vol gas op de rechte stukken en alsnog reed hij bij me weg. De topsnelheid was het grootste verschil deze zondag." "Als we een tiende of vier per ronde verloren, dan kwamen drie tienden daarvan door de rechte stukken. Daar kan je niets tegen inbrengen, dus we hebben in de toekomst wat werk te verrichten om dat te verbeteren!" Al met al dus een maximaal resultaat, concludeert Hamilton nogmaals. "Er zijn vast ook nog andere vlakken waarop we beter kunnen. Als ik echter nog meer had gepusht toen ik achter Verstappen aanreed, dan had ik het einde van de race waarschijnlijk niet gehaald in tweede positie, want ik moest de auto en de banden ook nog heel houden. Dit was het beste resultaat mogelijk."

Perez afgetroefd

Toch was het een groot pluspunt dat Hamilton wel af wist te rekenen met de andere Red Bull-coureur, Sergio Perez. Al bij de start kwam Lewis langszij, waarna hij zich niet meer gewonnen gaf. In de slotfase deed Russell hetzelfde: een dubbel podium voor Mercedes! Dat smaakt naar meer. "We hebben beide een Red Bull achter ons weten te houden!", is Hamilton blij. "Aan het begin van de race was het lastig om Perez achter me te houden, aangezien hun snelheid op de rechte stukken zo indrukwekkend was. We moesten hem dus uit de DRS weten te houden. Dat was heel lastig." "Verder denk ik dat het gebruik van de banden cruciaal was tijdens de race. George en ik hadden zeker niet verwacht tweede en derde te eindigen. Dit is mijn beste finishpositie van het seizoen, dus een prachtige dag voor mij. Ik kijk er naar uit om deze positieve energie mee te nemen naar Boedapest!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden