Hamilton: "Waarom reageert iedereen altijd zo fel op mij?"

12 mrt. 2017 12:41 Redactie

Hamilton snapt alle ophef rondom zijn persoon niet


Drievoudig wereldkampioen, Lewis Hamilton, wordt alom geprezen vanwege zijn skills op het circuit maar krijgt ook regelmatig bakken vol kritiek over zich heen. Vooral de manier waarop de Brit zich op zijn Social Mediakanalen uitleeft, zorgt nogal voor de nodige ophef. Iets wat Hamilton niet altijd begrijpt.

In gesprek met Daily Mail laat de Mercedes coureur dan ook het volgende weten: "Ik begrijp alle ophef rondom mijn persoontje niet. Waarom zeggen ze bepaalde dingen? Waarom zeggen ze bijvoorbeeld dat ik een rapper ben? Ik ben een zanger. Ik hou van R&B."

In zijn vrije tijd wordt Hamilton regelmatig gezien tijdens zowel modeshows als bij concerten. Hierdoor ontstaat al gauw het beeld dat hij minder betrokken is bij de Formule 1 dan in zijn beginjaren. Hamilton bestrijdt dit echter.

"Toen ik in de Formule 1 kwam, had ik alleen het racen en een relatie met Nicole Scherzinger. Verder hield ik mij nergens mee bezig. Daar had ik ook simpelweg de tijd niet voor. Nu haal ik die verloren tijd in. Op school wilde ik altijd al iets met muziek doen maar van mijn vader moest ik voor geschiedenis kiezen. Dat was niet mijn ding. Op dit moment kan ik mij voor de volle 100% inzetten voor het racen maar heb ik ook nog energie om mij op andere zaken te richten. Ik hou van creativiteit, dus ga ik vaak naar galerieën, modeshows en zo vaak als ik kan naar concerten. "

De teller voor Hamilton staat inmiddels op drie wereldtitels en ook dit jaar geldt hij als de te kloppen man op de baan. Door zijn drie wereldtitels wordt hij in hetzelfde rijtje geplaatst als grootheden zoals Michael Schumacher, Ayrton Senna en Alain Prost maar Hamilton benadrukt nogmaals dat er voor hem meer is dan alleen de Formule 1.

"Formule 1 zegt nog helemaal niks over mijn leven. Als ik stop, gaat de Formule 1 gewoon verder. Ook ik wil dan verder gaan en op andere vlakken worden uitgedaagd."

Net als grootheden als Schumacher en Senna heeft ook Hamilton te maken met twee kampen: degenen die hem bejubelen en degenen die hem neerhalen.

Afgelopen jaar liet Hamilton in gesprek met City AM Magazine al weten dat hij meer is dan alleen een Formule 1 coureur.

"Ik kan veel meer dan alleen racen. Racen mag ik dan als beste doen, maar ik heb veel meer te bieden."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen