Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Wagen voelt in Brazilië beter aan dan in Mexico"

Met een tweede plaats, op slechts drie duizendsten van Mercedes-teammaat Valtteri Bottas, besloot nieuwbakken vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Brazilië.

Waar Mercedes twee weken geleden in Mexico had te kampen met een hoge bandenslijtage, daar lijkt het op het Autódromo José Carlos Pace mee te vallen wat betreft het wegvallen van het rubber. Hamilton was in ieder geval gematigd optimistisch na dag één in Brazilië.

"We hebben nog niet alles op een rijtje, maar de wagen voelt in ieder geval een stuk beter aan dan dat het geval was in Mexico", laat de 33-jarige Brit weten. "Het tempo wat wij kunnen overleggen is zeker niet verkeerd, nu is het zaak om door te zetten. In de tweede vrije training waaide het nogal hard, waardoor het een beproeving werd om de bolide in het rechte spoor te houden." "Het tempo op het droge is het aller belangrijkste op dit moment. De top drie (qua teams, red.) lijkt dicht op elkaar te zitten, al denk ik dat onze wagen over de meeste potentie beschikt. Aan ons de taak om alles eruit te halen wat erin zit." Hamilton schreef de Grand Prix van Brazilië in het verleden welgeteld éénmaal op zijn naam: in het waterballet van 2016 kwam hij als eerste over de eindstreep.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024