Hamilton wijt slechte resultaat in Monaco aan banden

02 jun. 2017 08:00 Redactie

Hamilton gaat werking van de ultrasofts bestuderen


Lewis Hamilton kampte vanaf het begin van het raceweekend in Monaco met een gebrek aan snelheid. Ook klaagde de Brit dat het lastig was om de banden van zijn WO8 op temperatuur te krijgen.

Het leidde er zelfs toe dat Hamilton tot zijn eigen verrassing werd uitgeschakeld in Q2. Een ongekend resultaat waardoor hij vanaf P13 de race moest aanvangen. Ondanks zijn opmars in de nauwe straten van Monaco kwam hij niet verder dan een zevende plek. Hierdoor verspeelde hij kostbare punten ten opzichte van zijn grootste rivaal Vettel.

Volgens Hamilton zijn de mindere resultaten het gevolg van de nieuw ontworpen banden van Pirelli. Vooral de ultrasofts bezorgen het team de nodige hoofdbrekens. Deze band zal waarschijnlijk ook veelvuldig worden gebruikt tijdens de volgende race in Canada. Aan Formula 1 laat Hamilton weten dat hij deze week met zijn team de fabriek induikt om deze band nader te bestuderen.

"De ultrasofts zijn echt een probleem voor ons. Deze week ga ik samen met mijn team dit bestuderen zodat we deze band beter gaan begrijpen. Er zijn verschillende dingen die we moeten uitproberen. Waarom werkt het bij de ene auto wel en bij de andere bijvoorbeeld niet?"

"Hoe functioneren ze tijdens een lange stint of hoe de voor- of achterkant erop reageert. Onderstuur of juist het tegenovergestelde, rembalans etc. Al deze zaken moeten we grondig onderzoeken."

De GP van Canada is de volgende race op de Formule 1 kalender. Hamilton was hier de afgelopen jaren behoorlijk succesvol en won maar liefst vijf van de laatste tien races op het Circuit Gilles Villeneuve. Hij zou dan ook maar al te graag een zesde overwinning aan zijn lijst willen toevoegen. Hamilton geeft toe dat het een uitdaging zal worden.

"Een zesde overwinning is echt niet zeker. Maar zodra we de ultrasofts beter begrijpen dan krijgen we automatisch een betere uitgangspositie om aan te vallen. Dan kunnen we bijvoorbeeld een undercut doen en dat hebben we echt nodig. Montreal was tot nu toe erg succesvol voor mij en dat wil ik natuurlijk dolgraag voortzetten."

Hamilton beseft zich maar al te goed dat er werk aan de winkel is om het gat met Ferrari te dichten.

"We gaan de komende dagen extreem hard werken om ervoor te zorgen dat onze auto voor de Ferrari's komt!"

Vettel gaat als klassementsleider naar Montreal met een voorsprong van maar liefst 25 punten op Hamilton.
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen