Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wordt mede-eigenaar NFL-club

In de aanloop naar het nieuwe NFL-seizoen dat volgende maand begint, heeft Lewis Hamilton zich aangesloten als één van de investeerders van het NFL-team Denver Broncos.

Lewis Hamilton is één van de nieuwe eigenaren van het NFL-team en drievoudig Superbowl-winnaar de Denver Broncos. Hamiltons betrokkenheid bij de franchise werd dinsdag onthuld door Rob Walton, erfgenaam van het Walmart retail-imperium en onderdeel van de investeerdersgroep die later deze maand het in Colorado gevestigde team zal overnemen. "We zijn dolblij om zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Sir Lewis Hamilton te verwelkomen in onze groep van eigenaars", schreef Walton op Twitter. "Hij is een kampioen die weet wat er nodig is om een winnend team te leiden en is een felle voorvechter voor wereldwijde gelijkheid, ook in zijn eigen sport." "Met meer dan honderd raceoverwinningen wordt Lewis beschouwd als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden. Zijn veerkrachtige geest en uitmuntendheid zullen een aanwinst zijn voor de Broncos-organisatie.

1554468730058539008

“We're delighted to welcome Seven-Time Formula One World Champion Sir @LewisHamilton to our ownership group. He is a champion competitor who knows what it takes to lead a winning team.” Statement from Rob Walton on behalf of the Walton-Penner Family Ownership Group: pic.twitter.com/kl2z04lKyk — Denver Broncos (@Broncos) August 2, 2022

Hamilton enthousiast over nieuw avontuur

Hamilton voegt eraan toe dat hij 'vereerd' is om deel uit te maken van de nieuwe eigendomsstructuur van de Broncos. "Ik ben enthousiast om deel uit te maken van een ongelooflijke groep eigenaars en deel uit te maken van het verhaal van de Broncos", laat Hamilton weten in een Tweet, waarbij een foto van zijn hond Roscoe te zien is die een Broncos-outfit draagt. "Ik ben vereerd om te werken met een team van wereldklasse en als voorbeeld te dienen van de waarde van meer divers leiderschap in alle sporten." Hamilton brengt vaak tijd door op een landgoed dat hij bezit in Aspen, zo'n 250 kilometer van Denver, waar hij zich heeft gevestigd tijdens de winterstop. De Brit is goed bevriend met de nieuwe quarterback van de Broncos, Russell Wilson, die Hamilton ontving tijdens de Canadese Grand Prix van 2018 waarbij hij hem meenam voor een hotlap over het Circuit Gilles Villeneuve in een Mercedes-sportwagen. Wilson feliciteerde Hamilton op Twitter en voegde eraan toe: "Winnen is een gewoonte!"

1554491301302861824

Excited to join an incredible group of owners and become a part of the @Broncos story!! Honoured to work with a world class team and serve as an example of the value of more diverse leadership across all sports. Roscoe already thinks he made the team 😂 #LetsRide 🐎🔥 pic.twitter.com/TSLQdPM8Hz — Lewis Hamilton (@LewisHamilton) August 2, 2022

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"