'Hamilton ziet Alonso graag naar Mercedes komen'

08 apr. 2017 08:09 Redactie

Johnny Herbert voorziet een overstap van Alonso naar Mercedes in 2018


Lewis Hamilton zou er geen enkel probleem mee hebben als Fernando Alonso naar Mercedes verhuist na dit seizoen. Dat is de mening van Johnny Herbert, die een overstap van Alonso goed mogelijk acht.

Fernando Alonso zit inmiddels in zijn derde en laatste jaar van zijn contract met McLaren. Inmiddels is al wel duidelijk dat het 'project' geen positieve afloop gaat kennen. De toon van Alonso richting McLaren verhardde daarom ook sinds de desastreus verlopen wintertest. Zo eiste Alonso podiumplekken in 2017, iets dat nog heel ver weg lijkt voor McLaren.

In de paddock wordt er daarom ook vanuit gegaan dat dit het laatste seizoen van Alonso bij McLaren is. "Het is een beetje een publiek geheim dat Fernando vertrekt na dit seizoen", aldus Herbert.

Ondanks een turbulent seizoen samen met Alonso bij McLaren in 2007, ziet Hamilton het best zitten om weer met en vooral tegen Alonso te rijden denkt Herbert. "In 2007 versloeg Hamilton Alonso al en in de tussentijd is hij alleen maar beter geworden. Dus zal hij nu bang zijn voor Alonso? Ik denk het niet."

Toto Wolff deelt die mening echter niet en ziet het er niet snel van komen. "Die twee hebben een historie en 2007 was bijzonder pijnlijk voor Mercedes, als partner van McLaren. Natuurlijk worden mensen meer volwassen en zal het een uitdagend rijdersduo zijn. Maar voor ons net iets te uitdagend", laat Wolff weten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen