'Hamilton zou het zwaar hebben met Rahal als teamgenoot in de F1'

05 jun. 2017 16:01 Redactie

'Hamilton moet Indycar coureurs niet onderschatten'


Formule 1 coureur Lewis Hamilton moet maar eens naar Amerika komen. Dan kan de Mercedes-coureur het opnemen tegen concurrentie in nagenoeg identieke auto's. Een veel gehoorde uitspraak van de Indycar coureurs na de uitspraak van Hamilton.

Het mooie aan Amerikanen is dat ze zeggen wat ze denken. Geen politiek correcte uitspraken zoals in de Formule 1, maar gewoon recht voor zijn raap. Diverse Indycar coureurs vinden Hamilton maar een arrogant mannetje. Zijn opmerking dat Alonso zichzelf als vijfde kwalificeerde voor de Indy 500, terwijl de rest van het veld al jaren in die auto's rijdt zette kwaad bloed.

Graham Rahal won dit weekend twee races, maar gelooft dat de Brit het erg moeilijk zou hebben in de Indycar series. 

"In de Formule 1 was het voor hem altijd een strijd tussen twee auto's en soms tussen vier. In de Indycar hebben we nu zeven races gehad en zeven verschillende winnaars. Dat zie je niet in andere autosportklassen." 

"Ongedacht wat iemand zegt, Indycar is een geweldige vorm van autosport. Ik kan er me niets bij voorstellen dat ik ieder weekend al weet dat de strijd tussen mij en mijn teamgenoot gaat, of dat ik zeker weet dat ik ga winnen. Hier zal je dat nooit zien," laat Rahal weten.

"De waarheid? Zet Scott Dixon in een Mercedes en Lewis heeft zijn handen meer dan vol aan hem, maar dan hij wil. Dat kan ik je garanderen."

Takuma Sato heeft geen respect voor opmerking Hamilton


Voormalig F1-coureur en Indy 500 winnaar Takuma Sato begrijpt niets van de opmerkingen van Hamilton.

"Ik ben erg verrast dat een kampioen als Lewis Hamilton dit zegt. Het is jammer, want hij moet respect hebben voor andere raceklassen. Formule 1 is Formule 1, we weten dat het een hoogtepunt is in de racerij, maar datzelfde geldt ook voor de Indy 500. Hij weet niet hoe hard de competitie hier is."

"Fernando Alonso is een van de beste coureurs ter wereld. Gezien het feit dat hij slechts tien trainingsdagen had heeft hij zich erg goed kwalificeerd. Alonso is een geweldige coureur."

"Ik heb respect voor Lewis, maar niet voor zijn opmerking."

Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen