Helmut Marko drukt geruchten over Daniel Ricciardo de kop in

13 apr. 2017 07:50 Redactie

Helmut Marko is blij met zijn coureurs


In een interview met de Duitste krant Bild heeft Helmut Marko opkomende geruchten over een eventuele overstap van Daniel Ricciardo tegengesproken. Marko was lyrisch over zijn coureurs, waarmee een signaal af gaf over vermeende interesse in Daniel Ricciardo van Ferrari.

De geruchten over een eventuele overstap van Daniel Ricciardo naar Ferrari staken de afgelopen dagen de kop op. Ricciardo zou naar verluid de ideale kandidaat zijn om Kimi Raikkonen te vervangen en samen met zijn voormalige teamgenoot Sebastian Vettel een duo te vormen bij Ferrari. Helmut Marko moet daar echter niets van weten en spreekt niets dan lof over zijn rijders.

"Wij hebben het beste rijdersduo op dit moment", zei Marko in een poging om opkomende geruchten de kop in te drukken. "Zowel Daniel als Max doen het uitstekend en presteren op de toppen van hun kunnen", voegt hij daar aan toe. Marko is vooral blij met het duo omdat ze de minder sterke kanten van auto kunnen opvangen. "De rijders zijn ons sterkste punt op dit moment. We kunnen niet vechten met Hamilton en Vettel, maar we kunnen wel Raikkonen en Bottas achter ons houden. Dat is te danken aan de coureurs en houdt de schade voor ons beperkt op dit moment."

Helmut Marko kijkt ook al wat verder vooruit in het seizoen. Vanaf de Grand Prix van Spanje wil Red Bull een flinke stap gaan maken richting Mercedes en Ferrari, waardoor het tot die wedstrijd geconcentreed moet blijven vindt Marko. "We moeten zoveel mogelijk punten halen voordat het Europese seizoen start, zodat het gat niet te groot wordt", aldus Marko.

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen