Helmut Marko: "Max Verstappen is overal van op de hoogte"

06 jun. 2017 11:55 Redactie

Marko vindt Verstappen een intelligente coureur


Talentenscout Helmut Marko maakte Red Bull Racing attent op het grote talent van de jonge Verstappen. Sindsdien steekt de Oostenrijker regelmatig de loftrompet over de jonge Nederlander.

Hij is niet alleen onder de indruk van de rijkwaliteiten van zijn pupil en de manier waarop hij zijn acties plant. Ook bestempelt hij Verstappen als een enorm boeiende persoonlijkheid. Bij Red Bull is het de gebruikelijke procedure om ook voor het tekenen van een contract met de rijder in kwestie in gesprek te gaan. Marko ziet dit over het algemeen als een verplichte onderdeel wat normaal weinig tijd in beslag neemt.

Zijn gesprek met Verstappen vormde hier echter een uitzondering op. Aan Motorsport.com haalt Marko herinneringen op aan zijn eerste gesprek met de toen pas 16-jarige coureur.

"Met Max heb ik echt het langste gesprek gevoerd dat ik ooit met een jonge coureur heb gehad. We hadden hem natuurlijk al een tijdje in het vizier en waren met hem en Jos in gesprek voor een contract. Ik vind het dan ook belangrijk om met de coureur zelf in gesprek te gaan. Ik weet nog dat we een heel gesprek over zijn sponsor hebben gehad. Max had toen al een supermarkt als sponsor. Ik had mijn huiswerk natuurlijk gedaan en vroeg aan Max wat hij van zijn sponsor wist. Nou, hij wist exact hoeveel mensen er werkzaam waren, waar het hoofdkantoor zat en hoeveel vestigingen ze hadden!"

Hij vergelijkt het met een ander gesprek waarbij de coureur in kwestie zich duidelijk niet goed had voorbereid en daardoor geen indruk maakte op Marko.

"Ik heb ooit een gesprek gevoerd met Scott Speed. Hij vertelde mij toen dat hij vanuit Graz naar München zou vertrekken. Ik raadde hem aan dat hij dan even moest stoppen in Salzburg. Hij kende de stad niet en vroeg dus wat er zo bijzonder was aan Salzburg. Ik vertelde hem toen dat Mozart daar vandaan kwam. Hij wist niet eens wie dat was! Ongelofelijk toch? Als Red Bull mij een contract aanbood dan zorgde ik ervoor dat ik alles wist van Red Bull en over de omgeving."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen