Helmut Marko: "Ongelofelijk wat Max Verstappen liet zien"

10 apr. 2017 10:25 Redactie

Helmut Marko lyrisch over het ijzersterke optreden van zijn pupil


Opnieuw demonstreerde Max Verstappen zijn kunsten onder lastige omstandigheden. De Nederlander was op voorhand al getipt voor het opeisen van een hoofdrol tijdens de GP van China. Hij maakte de verwachtingen dan ook dubbel en dwars waar.

Weliswaar hadden Verstappen en Red Bull daarbij geen rekening gehouden met een mislukte kwalificatie. De 19-jarige sensatie van de Formule 1 kampte met een defecte bougie waardoor zijn RB13 voor geen meter liep. Gevolg, slechts een negentiende startpositie voor Verstappen. Hierdoor werd hij gedwongen tot een inhaalrace. Al voor de start schoof hij wat plekken op vanwege gridstraffen voor Palmer, Grosjean en Giovinazzi. Maar eenmaal gestart liet Verstappen er geen gras over groeien. Al in de eerste ronde moesten maar liefst zeven coureurs er aan geloven. Daarna was het een kwestie van enkele ronden voordat Hamilton tot zijn grote verbazing de Red Bull met nummer 33 in zijn spiegels zag opduiken.

Ook Helmut Marko, de talentenscout van Red Bull Racing, kon na afloop van de 'Verstappenshow' zijn enthousiasme over zijn pupil niet voor zich houden.

"Ongelofelijk, wat heeft Max een enorme overzicht tijdens het racen. Hij telt gewoon zijn inhaalacties in de auto mee!"

Marko had dan ook erg genoten van de race vooral omdat de weersomstandigheden Red Bull in staat stelden om mee te strijden.

"Een super geweldig resultaat. Een geweldige en vermakelijke race. Gelukkig voor ons was het bij de start nog nat. Nog liever hadden we gezien dat de hele race had plaatsgevonden in de regen."

Ook Daniel Ricciardo deed goede zaken. Hij kwam uiteindelijk vlak na Verstappen als vierde over de streep. In de eindfase kwam hij nog verraderlijk dicht bij aan zijn jongere teamgenoot, maar tot een echte aanval kwam het niet. Marko benadrukt dat er vanaf de pitmuur geen order is gegeven dat de Australiër gas terug moest nemen.

"We hebben twee zeer verantwoordelijke rijders. Ze waren vrij om te racen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen