Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het potentiële probleem dat nog minstens een half jaar boven het hoofd van Verstappen hangt

Max Verstappen zal de komende maanden enigszins op zijn tellen moeten passen. Ten minste, meer dan veel van zijn Formule 1-concurrenten als we afgaan op het lijstje met strafpunten.

Verstappen Bahrain Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In de Formule 1 werkt men met strafpunten, die worden uitgedeeld aan coureurs als ze over de schreef gaan. Verzamel je binnen twaalf maanden tijd twaalf strafpunten? Dan word je geschorst voor een race.

Strafpunten kan je voor allerlei vergrijpen krijgen. Denk aan crashen, maar ook het continu overschrijden van de track limits of het negeren van gele vlaggen. Bij het ingaan van het Formule 1-seizoen hadden dertien van de huidige coureurs strafpunten achter hun naam staan.

Esteban Ocon was de enige die er in Bahrein twee bijschreef achter zijn naam, nadat hij Mick Schumacher in de openingsronde aantikte. Verder besloot iedereen het openingsweekend zonder strafpunten.

Verstappen onder een vergrootglas

Bovenaan de lijst met strafpunten zien we drie Red Bull-coureurs. Yuki Tsunoda (8 punten), Sergio Perez (7 punten) en Max Verstappen (7 punten) 'leiden' de dans, gevolgd door Nicholas Latifi, Sebastian Vettel en de niet meer racende Nikita Mazepin.

Het is echter Verstappen die zich het langst braaf moet houden wil hij ervoor zorgen dat hij niet wordt geschorst. Zijn eerstvolgende strafpunten verlopen namelijk pas op 12 september, terwijl hij nu al op een aantal van zeven punten staat.

Tot dan zal hij dus maximaal vier strafpunten mogen halen. Haalt hij er vijf, dan moet hij een race toekijken. Het is nog iets minder dan een half kalenderjaar, maar in dat tijdsbestek worden er wel nog vijftien races verreden.

Oppassen geblazen dus voor de Nederlander, wiens concurrenten Charles Leclerc en Carlos Sainz niet eens op de lijst staan, terwijl Lewis Hamilton en George Russell ver onderaan bungelen.

Check hieronder het overzicht met strafpunten per 23 maart 2022.

Strafpunten op licentie na GP Bahrein

Coureur Aantal strafpunten Datum waarop volgende vervallen
Yuki Tsunoda 8 18 april
Sergio Perez 7 18 april
Max Verstappen 7 12 september
Nicholas Latifi 6 6 juni
Sebastian Vettel 6 28 maart
Nikita Mazepin 6 2 mei
Lance Stroll 5 18 april
Lando Norris 5 5 juni
Valtteri Bottas 5 27 juni
Pierre Gasly 3 9 mei
Antonio Giovinazzi 3 4 juli
Esteban Ocon 3 12 september
Fernando Alonso 2 10 oktober
Kimi Raikkonen 2 4 juli
Lewis Hamilton 2 18 juli
George Russell 1 17 juli

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie