Hill: 'Dominantie Michael Schumacher beschadigde de Formule 1'

14 mrt. 2017 12:26 Redactie

'Dominantie van Ferrari en Schumacher was slecht voor de Formule 1'


Damon Hill waarschuwt dat een nieuwe dominantie binnen de Formule 1 slecht is voor de sport. Hij verwijst naar de periode waarin Michael Schumacher vijf jaar op rij de sport dicteerde. Iets dat volgens de Brit de F1 beschadigde.

Damon Hill en Michael Schumacher vochten in de jaren 90 menig gevecht uit. De strijd tussen de Williams-coureur en de Benetton-coureur bereikte in 1994 en 1995 hun hoogtepunt. In 1994 gooide Schumacher tijdens de laatste race de deur dicht en behaalde zo de titel. Een jaar later was de Duitser oppermachtig en was het Hill die hem tot twee keer toe van de baan reed.

Vanaf 1996 kwam er een einde aan de hevige strijd, doordat Schumacher naar Ferrari verkaste en Hill vanaf 1997 plaats moest maken bij Williams. Michael Schumacher domineerde de Formule 1 met Ferrari in de periode 2000-2004. In sommige jaren was het na twee races al duidelijk dat Ferrari te machtig was. Iets dat we de afgelopen drie seizoenen bij Mercedes zagen.

"Het is geweldig als twee teamgenoten met elkaar kunnen vechten, zoals Prost en Senna dat deden. Ze wonnen 15 van de 16 races, maar het is net alsof je naar wedstrijd tussen Nadal en Federer kijkt." laat hij Bargergp.com weten.

Bij Schumacher was dit echter nooit het geval. De Duitser was altijd de duidelijke nummer één binnen het team. "Als er een rijder binnen het team domineert, en de teamgenoot hem niet bij kan of mag houden, dan is dat slecht voor de sport. Deze situatie moeten we vermijden." laat Hill weten.

Dominantie is slecht voor de sport en na drie seizoen van Mercedes-dominantie willen de fans een wisseling van de wacht. Ze willen strijd voorin het veld, maar wat is de sleutel hiervoor?

"Hoe we dat kunnen bereiken? Dat is een van de grootste vraagstukken binnen de F1, waar niemand nog het antwoord op heeft. Max Mosley wil de rescources voor de teams verminderen, maar dat is nog nooit geprobeerd. We hebben op dit moment een beperking op het gebied van de motoren en versnellingsbakken."

De Formule 1 kampt al tien jaar met teruglopende kijkcijfers. Met name in de Europese landen haken veel kijkers af, door de combinatie van saaie races en pay-TV. Liberty Media heeft als een van haar speerpunten om de F1 attractiever te maken voor de fans.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen