Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill vreest voor relatie Hamilton en Verstappen: "Toen werd het ook heel naar"

De relatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kan volgens voormalig F1-coureur Damon Hill twee kanten opgaan. Wordt het een respectvolle strijd tussen de rivalen of een nare relatie zoals we wel eerder zagen in de koningsklasse van de autosport?

Nadat Lewis Hamilton de wereldtitel verloor van Max Verstappen feliciteerde de Brit zijn rivaal vrijwel direct. Volgens Damon Hill zien de twee coureurs hoe gewaagd ze aan elkaar zijn, wat een gezonde rivaliteit moet opleveren. Althans, dat hoopt hij. In de F1 Nation Podcast bekijkt de wereldkampioen van 1996 hoe de relatie tussen de twee kan veranderen door het afgelopen seizoen. "Lewis toonde enorm veel waardigheid na zijn verlies", zo trapt Hill af. "Dat is ook een soort winnen. Je accepteert dat de sport geen exacte wetenschap is en het soms niet jouw kant op valt. Dat kan erg rot zijn, maar iedereen gaf alles. Hij herkende de grootsheid van Max en Max accepteerde dat Lewis dat ook heeft. Ze zijn waardige concurrenten." Hill ziet veel gelijkenissen in zijn strijd met Michael Schumacher. "Ik dacht altijd dat Michael mij geen waardig rivaal vond. Toen ik hem echter in de regen versloeg, kreeg ik het gevoel van wel. In ieder geval op dat moment. Hij feliciteerde me na de race. Het is geweldig om te zien dat het op deze manier gebeurt (tussen Verstappen en Hamilton, red.) en we gaan zien hoe de strijd zich volgend jaar ontpopt."

Relatie kan veranderen in 'Senna-Prost geval'

Nu het seizoen van 2021 voorbij is, vindt Hill dat alle controverse ook niet meer aangehaald moet worden. "Laten we het achter ons houden en niet meer doorzeuren", vervolgt hij. "Weet je, het zou erg naar zijn als het een zeurende vijandschap wordt hierdoor." Volgens de voormalig F1-coureur zal het niet de eerste keer zijn dat dit gebeurt. "Het is een aantal keer zo gelopen bij andere coureurs, bijvoorbeeld bij Ayrton Senna en Alain Prost. Toen werd het ook heel naar en het duurde ook erg lang", blikt Hill terug. De 61-jarige hoopt dat Verstappen en Hamilton 'gezond' met elkaar de strijd aan blijven gaan. Of dat ook zo zal zijn, dat zien we vanaf maart bij de seizoenstart van 2022.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden