Ho-Pin Tung uitzinnig na zege 24 uur van Le Mans: 'Waanzinnig dit!'

18 jun. 2017 20:21 Redactie

Ho-Pin Tung stunt met tweede plek in algemeen klassement


De 85e editie van de 24 uur van Le Mans was een bijzondere voor Ho-Pin Tung. Tung werd samen met Oliver Jarvis en Thomas Laurent eerste in het LMP2-klassement en daarnaast werd het team ook nog tweede in het algemeen klassement.

"Dit is echt een waanzinnige dag!", was Tung uitzinnig van vreugde na afloop van de slopende 24 uur van Le Mans. Tung had de eer om de bolide 'thuis te brengen' en mocht de laatste stint rijden voor de wagen met nummer 38. Het team van Jackie Chang DC Racing kende een vrijwel foutloze 24 uur, hoewel een uitstapje van Thomas Laurent zorgde voor een ommezwaai in de planning, erkent Tung. "We wilden eerst een goede pace neerzetten en pas in de ochtend echt gaan pushen. Maar door een uitstapje van Thomas moesten we al in de nacht gaan pushen. Daarmee rukten we snel op naar voren", legt Tung de strategie uit.

Opvallend was de slijtageslag in de klasse boven Tung, de LMP1. Vier van de zes ingeschreven bolides haalde de eindstreep niet en daardoor kwam de wagen van Tung ineens aan de leiding van het algemeen klassement te rijden. Uiteindelijk werd Tung voorbij gestreefd door de snellere LMP1-bolide van Porsche, maar toch bleef het team van Jackie Chan Racing hard doorrijden en bleef het vertrouwen houden in het materiaal. "De wagen was geweldig. De snelheden lagen een stuk hoger en de banden hadden het zwaar te verduren in deze hitte, maar het verliep perfect."

Voor Tung is het een speciale zege, aangezien hij half Nederlands, half Chinees is. "Het Chinese volkslied klonk, dat was fantastisch. Dit is heel speciaal voor China, de sport groeit daar enorm. De volle tribunes in de WEC-wedstrijd in Shanghai is daar wel het bewijs van. Ik ben heel erg blij dat ik kan bijdragen aan dat succes", besluit Tung .

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen