Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi?

De twintigste en laatste wedstrijd van het seizoen is de Grand Prix van Abu Dhabi en deze zal van start gaan op zondag 25 november 2018 om 14:10 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden.

Hoe laat start de formule 1 GP race van Abu Dhabi?

Ondanks de korte geschiedenis is de Grand Prix van Abu Dhabi toch al van grote waarde voor de historie van de Formule 1. Zo is het de eerste Grand Prix in de geschiedenis die verreden wordt in de overgang van dag naar nacht. De wedstrijd begint om 17:00 uur lokale tijd in de schemering en eindigt in het donker, onder de kunstlichten. Daarnaast was de Grand Prix gastheer van twee bijzondere momenten. Zo werd Sebastian Vettel de jongste wereldkampioen ooit in Abu Dhabi en werden er voor het eerst (en laatst) in de geschiedenis van de Formule 1 dubbele punten vergeven tijdens een Grand Prix (2014).

Vorig jaar werd Nico Rosberg wereldkampioen in Abu Dhabi, nadat hij flink werd opgehouden door zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Hierdoor viel Rosberg in de schoot van Sebastian Vettel en Max Verstappen en moest hij zijn tweede plaats hard verdedigen. Uiteindelijk lukte het Rosberg om achter Hamilton als tweede over de streep te komen en zo zijn eerste en enige wereldtitel binnen te slepen.

Groot spektakel in de zin van crashes, ruziënde teamgenoten of rondvliegende banden hebben we nog niet gezien in Abu Dhabi, maar historische momenten zijn er genoeg. Hopelijk kan deze editie ons weer verrassen en kunnen we nog lang napraten over een fantastische Grand Prix van Abu Dhabi!

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op Racingnews365. Formule 1 op TV kunt u volgen via Ziggo Sport en RTL, bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden.

Hieronder een overzicht van de aanvangstijden van de vrije trainingen, kwalificatie en race. (Nederlandse tijd)

Tijdschema GP Abu Dhabi 2018

SessieDatumTijd (NL)
Eerste vrije trainingvrijdag 23 november 201810:00 - 11:30
Tweede vrije trainingvrijdag 23 november 201814:00 - 15:30
Derde vrije trainingzaterdag 24 november 201811:00 - 12:00
Kwalificatiezaterdag 24 november 201814:00 - 15:00
Racezondag 25 november 201814:10 - 16:10

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen