Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe verhoudt de 25-jarige Verstappen zich tot de 25-jarige Hamilton en Schumacher?

Volgens menigeen heeft Max Verstappen het in zich om één van de grootsten aller tijden te worden. Ligt hij op koers met de cijfers die hij op ruim 25-jarige leeftijd weet te overleggen?

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het antwoord op bovenstaande vraag luidt 'ja'. Dat is hij zeker. Zijn vroege F1-debuut op 17-jarige leeftijd hielp hem daar natuurlijk bij en kijkend naar het aantal gereden Grands Prix moet je vermelden dat in vroegere jaren er aanzienlijk minder races op de kalender prijkten.

Dat neemt echt niet weg dat Max Verstappen nog veel jaren voor zich heeft en dat terwijl hij al voor loopt op enkele coureurs die (in status of in cijfers) tot de grootsten aller tijden worden gerekend. Niemand minder dan Sebastian Vettel komt op die jonge leeftijd het dichtst in de buurt van de cijfers van Verstappen. Hij is ten slotte ook de jongste F1-kampioen ooit.

Grote vraag echter is hoe lang Max Verstappen van plan is om nog door te gaan in de Formule 1. Hij heeft er immers meermaals op gehint dat zijn laatste Red Bull-contractjaar, 2028, misschien wel zijn laatste jaar in de koningsklasse is.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste prestaties per coureur op het moment dat ze net zo oud waren als Max Verstappen nu (december 2022). Alain Prost en Juan Manuel Fangio ontbreken in het lijstje hieronder, omdat Prost op die leeftijd slechts een handvol races had gereden en Fangio achterin de dertig was toen hij in het officiële kampioenschap debuteerde.

Verstappen vs. andere F1-kampioenen op 25-jarige leeftijd

Prestatie Verstappen Schumacher Hamilton Senna Vettel
WK-titels 2 0 1 0 2
Overwinningen 35 3 11 1 23
Polepositions 20 0 17 3 33
Grands Prix 163 39 54 19 95

Ook interessant:

Bleekemolen bestempelt Verstappen als 'nieuwe Cruijff'

Michael Bleekemolen blikt tezamen met RacingNews365 terug op een uitzonderlijk seizoen van Max Verstappen. De voormalig coureur noemt zijn landgenoot de nieuwe Johan Cruijff.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"