Hoera! Honda vindt oorzaak van motorproblemen!

11 mrt. 2017 13:19 Redactie

Vibraties zorgen voor elektrische problemen in Honda motor


Na acht dagen vol met problemen lijkt Honda het probleem in de motor te hebben gevonden. Honda-topman Hasegawa liet weten dat de problemen niet eerder naar voren zijn gekomen op de testbank. De motorleverancier en het team van McLaren stonden dan ook voor een raadsel tijdens de wintertest. Gelukkig is er weer licht aan het einde van de donkere tunnel.

Hoera! Niet een alledaags begin van een bericht op Racingnews365. We zijn echter blij dat het geplaagde team van McLaren-Honda naar verluidt de oorzaak van veel motorproblemen heeft gevonden. Tijdens de wintertest legde het teams slechts een goede 400 ronden af, waarbij het ongeveer 8 motoren nodig had. De grootste problemen voor Honda zaten in het elektrische gedeelte.

Na enkele mislukte testdagen draaiden de Japanners het vermogen ver terug en reden Alonso en Vandoorne er bijna als 'toeristen' bij. De Spanjaard liet al weten dat 'Honda het enige probleem is van McLaren. We komen 30 kilometer per uur tekort op ieder rechte stuk.' was zijn korte samenvatting van de problemen.

Volgens de laatste geruchten heeft Honda de oorzaak van de problemen nu gevonden. Deze problemen worden veroorzaakt door trillingen in de motor die ontstaan tijdens het rijden over de baan. Op de testbank, waar de motor veelvuldig op de dyno is getest, kwamen deze problemen niet naar voren. De MCL32 viel in de laatste testdagen geregeld stil na enkele ronden, waarop Honda diverse malen elektrische componenten wisselde. 

Honda baas Hasegawa geeft een beknopte uitleg van de situatie: "We hadden deze problemen niet verwacht. Het zou te optimistisch zijn om van ons een erg goed resultaat in Melbourne te verlangen. We hadden deze tegenslagen niet verwacht en zijn teleurgesteld."

"Het goede nieuws is dat we verwachten dat we onze problemen voor Melbourne op kunnen lossen."

"We hebben onze motor aanzienlijk verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar zien dat ook de concurrentie niet heeft stilgezeten. Echter moeten we wel constateren dat de progressie bij de andere teams hoger is geweest dan we ingecalculeerd hadden. Honda komt mogelijk meer tekort ten opzichte van vorig seizoen en dat is erg teleurstellend."

Met het oog op Melbourne en de klok die weg tikt is het voor McLaren en Honda zaak om de problemen binnen twee weken op te lossen. "Er zijn wel enkele dingen die we in deze twee weken op kunnen lossen. In de daarop volgende weken proberen we de motor beter te tunen waardoor er meer vermogen beschikbaar komt."

Spannende weken voor Honda en het huwelijk met McLaren. Wij hopen voor beide partijen dat ze de problemen snel op kunnen lossen, zodat we Alonso en Vandoorne in het middenveld zien strijden voor de WK punten.

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen