Honda in 2017 aan de start met compleet nieuwe motor

07 jan. 13:33 Redactie

Honda stapt af van oude ontwerpfilosofie in zoektocht naar meer vermogen


Motorleverancier Honda heeft een compleet nieuwe Honda motor ontworpen voor het seizoen 2017. De motorleverancier voor het team van McLaren stapt af van de opbouw die het in de jaren 2015 en 2016 had.

Technisch directeur Tim Goss van McLaren laat weten dat er bij het nieuwe ontwerp door beide partijen rekening is gehouden met elkaars voorkeuren: "Voor 2017 hebben we de indeling van de verschillende motoronderdelen gewijzigd. Dit om de motor en componenten beter aan te laten sluiten bij het ontwerp van de auto, en om vermogen te winnen."

"We gebruiken onze ervaringen uit de afgelopen twee seizoen, maar er is sprake van een compleet nieuw ontwerp voor de motor."

Honda kwam met een gewaagd ontwerp aan de start in 2015. De verbrandingsmotor, turbo en hybridecomponenten waren dicht op elkaar geplaatst. In de praktijk leverde dit veel problemen op met de koeling en betrouwbaarheid.

Doordat er in 2017 geen tokensysteem meer is was het voor Honda mogelijk om met een compleet nieuw ontwerp te komen. Net als Honda verschijnt ook Renault met een compleet nieuwe motor aan de start, daar waar Ferrari en Mercedes hun huidige motoren doorontwikkelen. Niet verwonderlijk, aangezien Honda en Renault de afgelopen jaren veel vermogen tekort kwamen op deze twee leveranciers.

In 2017 is er geen restrictie meer voor de motorleveranciers om hun motoren te ontwikkelen. De grote vraag is of Honda en Renault in staat zijn om het gat naar de top te dichten. Voor de spanning in de sport zou dat zeer welkom zijn.

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen