Honda-baas: 'We hebben geen fouten gemaakt met motorontwerp'

30 apr. 2017 09:01 Redactie

'Honda is de goede weg ingeslagen'


Honda-baas Yusuke Hasegawa is niet van mening dat de motorfabrikant een fout heeft begaan door het motorontwerp drastisch te veranderen. 

Honda besloot na twee jaar het roer om te gooien. Nadat het in 2015 en 2016 met een 'size-zero'-concept op de proppen kwam, besloot Honda het dit jaar anders te doen. Na 2 magere jaren dacht Honda te kunnen scoren met een 'conventioneel' ontwerp, maar het liep van kwaad tot erger voor Honda en McLaren.

"Ik denk niet we een vergissing hebben gemaakt door het concept te veranderen", antwoorde Hasegawa op de vraag of het veranderen van de filosofie een fout is geweest van Honda. "We wisten dat we verschillende onderdelen van de motor aan moesten passen om stappen te kunnen maken. We hebben ons niet alleen gefocust op de verbrandingsmotor maar op het hele pakket", legt Hasegawa uit.

De verbrandingsmotor blijft echter het pijnpunt, geeft Hasegawa toe. Ondanks dat de Honda-motor op veel punten verbeterd is, gaat het nog niet zo lekker met de verbrandingsmotor. "In sommige gebieden hebben we ons goed kunnen verbeteren. We hebben het gewicht verminderd en het zwaartepunt ligt lager. Maar de verbrandingsmotor geeft nu gewoon te weinig vermogen", aldus Hasegawa.

Volgens Hasegawa heeft Honda nog tijd nodig, maar gaat het goedkomen met de motorfabrikant. "We zijn natuurlijk teleurgesteld met waar we momenteel staan. Maar we hebben een goede basis, dus we hebben alleen nog tijd nodig. We hopen grote stappen te kunnen maken halverwege het seizoen", beloofd Hasegawa.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen