Honda: 'Bahrein was een ramp'

20 apr. 2017 10:52 Redactie

Honda put moed uit tweede testdag


Motorleverancier Honda zit in de hoek waar de klappen vallen. In Bahrein was er een dubbele DNF voor het team van McLaren en ook de eerste testdag verliep problematisch. Op testdag twee was er 'ineens' een dag zonder problemen.

"Het is erg frustrerend en we verontschuldigen ons richting de coureurs. Het is een complete ramp." liet Hasegawa van Honda weten tegenover Racer.

De motorleverancier heeft echter nog geen idee wat de problemen veroorzaakte tijdens het GP weekend en de eerste testdag. Een verwijzing naar de hitte in Bahrein wordt van tafel geveegd. "Nee, dat is niet het probleem. De temperaturen liggen hier wel hoger, maar zijn niets in vergelijking met onze condities tijdens de dyno runs."

Opvallend is dat de diverse coureurs allemaal verschillende problemen hadden met hun Honda motor. Alonso viel in de slotfase van de race uit met een verlies aan vermogen, terwijl Oliver Turvey tijdens de eerste testdag een waterlek had.

"Fernando voelde dat er iets niet goed was. Het had geen zin om door te gaan, waardoor we besloten om de auto naar binnen te halen. Bij Oliver hadden we te maken met een waterlek, wat veroorzaakt werd door een probleem met de ERS. Dit was een probleem dat we ook in het afgelopen weekend hadden."

"We onderzoeken nu of dat probleem dezelfde oorzaak had als onze problemen van het afgelopen weekend. Daarnaast onderzoeken we of de problemen gekoppeld zijn aan bepaalde omstandigheden zoals we we hier in Bahrein hebben."

Ondanks dat Honda ver achterligt ten opzichte van de concurrentie houdt Honda's hoofd engineeer Satoshi Nakamura vertrouwen voor de rest van het seizoen.

"We liggen op performance vlak nog achter op onze concurrenten, maar zijn vol vertrouwen dat we de juiste stappen zetten. We geloven dat onze powerunit nog veel meer potentieel heeft en blijven onszelf ontwikkelen. De data van deze testdagen gebruiken we om het gat met de concurrentie te verkleinen."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen