Honda erkent motorproblemen, McLaren last filmdagen in

03 mrt. 2017 12:32 Redactie

McLaren en Honda werken met man en macht aan oplossing problemen


De eerste testweek verliep problematisch voor het Formule 1 team van McLaren-Honda. Geen seconde kon het team imponeren en de gestelde doelstelling van een top 3 positie lijkt een utopie. Er wordt hard gewerkt om de problemen op te lossen.

McLaren maakt gebruik van de dagen tussen de eerste en tweede testweek om verder te testen. Ze gebruiken hiervoor filmdagen op het circuit van Barcelona. Tijdens deze dagen mag het team maximaal 100 kilometer per dag afleggen. De auto's worden uitgerust met speciale demonstratiebanden van Pirelli.

Ondertussen heeft Honda-baas Hasegawa erkend dat de Japanners zich zorgen maken over de motor. "Tijdens dag een hadden we een probleem met het oliesysteem. Het reservoir dat het oliepeil op niveau moest houden gaf problemen. Deze hebben we vervangen."

"Op de tweede testdag hadden we een mechanisch probleem, waarvan we de oorzaak nog niet achterhaald hebben. Het is een serieus probleem en we moeten er snel achter komen wat de veroorzaker hiervan is." laat hij Movistar weten.

Hasegawa erkent dat er zorgen zijn over de nieuwe motor: "We maken ons toch wel zorgen over het mechanische probleem."

Mogelijk dat de motor voor de eerste Grand Prix in Australië wordt aangepast. Teams mogen slechts vier krachtbronnen verbruiken per jaar, maar met de huidige problemen van Honda is dat niet haalbaar. Voor de tweede testweek zal de motorleverancier de McLaren uitrusten met een gewijzigde specificatie van de krachtbron.

"Ja, volgende week rijden we met de Melbourne-specificatie. We moeten echter nog de oorzaak en oplossing vinden voor het mechanische probleem."

McLaren kwam totaal niet uit de verf tijdens de eerste testweek. Los van de betrouwbaarheidsproblemen tijdens de eerste dagen, zat de snelheid er ook niet tijdens de laatste twee testdagen. Lees hier onze analyse over McLaren-Honda. 

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen