Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Honda heeft enorm veel vertrouwen in sterke race voor Verstappen

Het was even balen bij Red Bull en bij Honda toen Max Verstappen de muur toucheerde in de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië. Toch denken de Japanners dat de overwinning prima mogelijk is.

Honda kijkt tevreden terug op de prestaties van Red Bull en AlphaTauri gedurende het Grand Prix-weekend in Jeddah. De krachtbron doet zijn werk en ondanks het incident tijdens de kwalificatie denkt Toyoharu Tanabe dat Max Verstappen 'gewoon' mee kan vechten voor de overwinning in Saoedi-Arabië. "Alle vier de Honda-bolides lieten sterke prestaties zien en tijdens de kwalificatie bereikten ze alle vier Q3", zo trapt de technisch directeur F1 van Honda af. "Max had een uitzonderlijk snelle ronde waaruit bleek dat er poleposition in zat, maar na een kleine fout belandde hij in de muur. Dat was natuurlijk erg zonde, maar P3 is nog steeds een goede startpositie."

Genoeg opties tijdens GP Saoedi-Arabië

Tanabe maakt zich geen zorgen over de prestaties van Red Bull Honda tijdens de race op het Jeddah Corniche Circuit. "Verstappen heeft geweldige snelheid laten zien gedurende het weekend. We verwachten dan ook dat hij een sterke race gaat rijden. Ook Checo (Sergio Perez, red.) was goed bezig dit weekend, al had hij geen perfecte kwalificatieronde." Perez zal de race vanaf de vijfde plaats moeten starten, maar de mannen van Honda zijn positief gestemd voor de kansen in Saoedi-Arabië. Ook bij zusterteam AlphaTauri verwacht Tanabe sterke resultaten. "Pierre Gasly heeft de zesde plaats veroverd en de achtste plaats voor Yuki Tsunoda is ook goed." "Morgen wordt de eerste Grand Prix die we hier verrijden en we hebben allemaal gezien dat het een uitdaging is op dit circuit. We simuleren elk scenario en zijn voorbereid op alle mogelijkheden dit in de race voor gaan komen", aldus de Japanner.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'