Honda krijgt mogelijk hulp van andere fabrikanten en de FIA

24 apr. 2017 12:17 Redactie

Formule 1 Strategy Group onderzoekt mogelijkheden om Honda te helpen


De geplaagde motorleverancier Honda krijgt mogelijk steun uit onverwachte hoek. De FIA en McLaren hebben de Strategy Group gevraagd naar manier waarop zij de Japanse motorleverancier kunnen helpen.

Sinds de rentree van Honda in 2015 zijn de resultaten zwaar ondermaats. Betrouwbaarheidsproblemen en een chronisch tekort aan vermogen zorgen ervoor dat McLaren niet vooruit is te branden. Ondanks een compleet nieuwe motor voor 2017 blijven de problemen aanhouden. Iets dat niet alleen slecht is voor de sport, maar ook voor McLaren en Honda.

Vandaag zitten de leden van de Strategy Group bij elkaar en wordt de situatie rondom Honda besproken. Concurrerende fabrikanten bespreken of er mogelijkheden zijn om Honda op het juiste pad te krijgen. Het verzoek hiervoor komt van McLaren en de FIA. Het is de autosportfederatie een doorn in het oog dat de verschillen tussen de motoren zo groot zijn. Sinds het V6 tijdperk domineert Mercedes en leverancier Renault en Honda komen zichtbaar tekort.

Een belangrijke troef die de FIA heeft om Renault en Honda te helpen is de clausule waarin staat dat ze in 2017 na drie races de krachtsverhoudingen analyseren. Mocht het verschil in motorvermogen groter zijn dan drie tienden per ronde, gemeten op het circuit van Barcelona, dan kan de FIA ingrijpen.

Momenteel is wel duidelijk dat de achterstand van Honda vele malen groter is, maar ook voor Renault is dit goed nieuws. De Franse motorleverancier komt ook aanzienlijk tekort op het gebied van vermogen. Zelf schat de Franse leverancier in dat haar achterstand ongeveer zes tienden per ronde bedraagt op Mercedes.

Grote vraag is welke maatregelen de FIA in overleg met de Strategy Group in kan voeren om het verschil in vermogen te reduceren.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen