Honda ontkent crisis: 'We zijn op de goede weg'

10 jun. 2017 14:40 Redactie

Honda: 'We zijn de weg niet kwijt'


Motorleverancier Honda ontkent dat het in een crisis verkeerd. Hiermee reageert het op de woorden van McLaren, dat vindt dat de Japanse motorleverancier de weg kwijt is.

Het huwelijk tussen McLaren en Honda vertoont grote scheuren en de vraag is of de Japanners hun eer nog kunnen redden. De Britse renstal lijkt nu echt klaar te zijn met de wanprestaties van haar motorleverancier. CEO Zak Brown vindt dat 'Honda de weg kwijt is'. 

Dit ontkent Hasegawa van Honda stellig: "Het is jammer dat we ze er niet van kunnen overtuigen dat we op de goede weg zijn Ik heb er vertrouwen in dat we de weg niet kwijt zijn." 

"We moeten onszelf verder verbeteren en proberen onze ontwikkelingssnelheid te verhogen," laat hij aan Motorsport.com weten.

Ondanks de harde woorden van Brown is er (nog) geen sprake van een crisis tussen beide kampen. "Onze relatie is nog altijd prima en ik was niet verrast door zijn uitspraken. Het is logisch dat hij gefrustreerd is. Wij zijn dat ook en wij zijn ook teleurgesteld."

Ondanks de deadline van McLaren, dat de top drie wil uitdagen in augustus, gelooft Hasegawa dat het partnership te redden is. "Daar twijfel ik geen seconde aan. We zijn sterk verbonden met elkaar en we willen samen deze moeilijke situatie overwinnen."

De grote vraag is en blijft of Honda een wonderbaarlijke wederopstanding krijgt in de komende weken. Daarvoor moet er heel wat gebeuren en de kans op zeer grote stappen lijkt klein te zijn.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen