Honda in de problemen: motorexpert stapt op!

07 mrt. 2017 09:05 Redactie

Gilles Simon vertrekt als adviseur


Bij Honda lijkt de crisis te zijn aangebroken. Na twee jaar van slechte resultaten had het in 2017 een stuk beter moeten gaan, maar helaas ging het ook aan het begin van 2017 faliekant mis. In de eerste testweek gebruikte de motorfabrikant maar liefst vijf motoren om de McLaren te kunnen laten rijden. Vandaag kwam naar buiten dat Gilles Simon, topadviseur en motorexpert van Honda, er de brui aan heeft gegeven.

Simon, 58 jaar oud, is een motorexpert en werkte als adviseur voor het bedrijf sinds 2013. Simon wordt vaak geroemd om zijn kennis en staat bekend als de man achter de successen van Ferrari op motorisch gebied in de tijd van Michael Schumacher.

Het is niet duidelijk of Simon is opgestapt na de zeer slecht verlopen eerste testweek, of dat er een andere reden ten grondslag ligt aan zijn vertrek. Het vertrek maakt het er voor Honda in ieder geval niet makkelijker op. Juist nu had de motorfabrikant wel wat juiste adviezen kunnen gebruiken.

McLaren en Honda staan in de tweede testweek voor een grote opgave. De auto en de motor moeten voornamelijk heel blijven deze week en het liefst ook nog veel ronden kunnen rijden. Eric Boullier, teambaas van McLaren, heeft er in ieder geval genoeg vetrouwen in wat betreft de motoren. "Er is nog genoeg werk te doen in Japan, we moeten onderzoeken waarom we deze problemen hadden. Het waren problemen die we niet hadden verwacht. Maar het is allemaal te repareren, dus we hebben geen structurele problemen. Dat is positief", aldus Boullier.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen