Honda topman Hasegawa blijft 100% trouw aan McLaren

18 mrt. 2017 13:00 Redactie

Honda wil samenwerking met McLaren ondanks problemen voortzetten


Steeds sterker lijkt het erop dat er na drie jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Honda en McLaren. Nadat vorig seizoen een belangrijke stap voorwaarts was gezet, lijkt McLaren weer terug bij af te zijn.

De speculaties rondom de op handen zijnde breuk tussen Honda en McLaren worden met de de dag sterker. Vooral nu zowel Sport Bild en BBC Sport melden dat McLaren al contact met Mercedes heeft gehad over motoren voor 2018. Toch is Honda ervan overtuigd dat de samenwerking wordt voortgezet en dat het lek boven zal komen.

Honda topman Hasegawa laat in een interview weten nog steeds voor de volle 100% vertrouwen te hebben in een goede afloop.

"Natuurlijk is de situatie waarin we ons bevinden verre van ideaal. Dit hadden we ook zeker niet verwacht toen we terugkeerden in de Formule 1. Maar ondanks alles zijn we nog steeds 100% toegewijd aan deze sport en aan onze relatie met McLaren."

Honda keerde drie jaar geleden terug in de koningsklasse van de autosport en levert sindsdien exclusief motoren aan McLaren.

"We hebben het volste vertrouwen in onze samenwerking met McLaren. Om vooruit te komen is het voor ons belangrijk om nauw samen te werken en moeten we samen deze situatie overwinnen. Onze prioriteit ligt bij een eerlijke en open communicatie. Daarnaast moeten we onze onderlinge banden verscherpen ondanks de moeilijkheden waar we nu tegen aan lopen. Het is voor ons zeker geen korte termijn project."

Mooie woorden uit het kamp van Honda maar of het genoeg is om uiteindelijke Fernando Alonso aan boord te houden, is maar de grote vraag. De Spanjaard steekt bepaald niet onder stoelen of banken dat hij enorm gefrustreerd is en dat hij zich goed genoeg acht om mee te strijden voor de podiumplaatsen mits zijn auto goed genoeg is. Na afloop van de wintertesten in Barcelona sprak Alonso veelvuldig zijn ongenoegen uit tegenover de aanwezige media.

"Het team is klaar om te winnen maar Honda duidelijk niet. De betrouwbaarheid laat ons in de steek en de motor heeft geen power. We komen op het rechte stuk 30 pk tekort. We moeten ons echt verbeteren."

Duidelijke taal van de Spanjaard wiens contract aan het einde van het huidige seizoen afloopt. Hierdoor zal hij ongetwijfeld een sleutelrol gaan vervullen op de transfermarkt dit jaar. Iets waar Hasegawa zich ook goed van bewust is waardoor er achter de schermen nog steeds hard wordt gewerkt om in Australië beter voor de dag te komen.

"Al in Barcelona waren we in staat om wat nieuwe dingen door te voeren op de auto waarvan we direct in de tweede testweek al profijt hadden. Natuurlijk moeten we met het oog op Melbourne nog verbeteringen doorvoeren waardoor de auto beter te besturen is. Die ruimte is er zeker ook wel. Tegelijkertijd werken we ook hard om meer power uit de motor te halen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen