Honda totaal niet klaar voor tweede Formule 1 team

23 mrt. 2017 10:14 Redactie

'Goed voor de data, maar niet realistisch', aldus Honda


Toen motorleverancier Honda in 2015 na een tijd afwezigheid weer in de Formule 1 stapte, was het de bedoeling langzaam maar zeker het merk uit te breiden binnen de sport. Met McLaren moest het voorbeeld gegeven worden, maar dat liep op een drama uit. Een tweede team van motoren voorzien is dan ook niet realistisch momenteel, vindt ook Honda-baas Yusuke Hasegawa.

Voor Honda was een tweede team vooral handig geweest op het gebied van data, dat de fabrikant nu nauwelijks heeft kunnen vergaren. Omdat het team van McLaren bijna elke dag veel tijd kwijt was aan het repareren of zelfs verwisselen van de Honda-motor, tast de motorfabrikant op bepaalde gebieden nu nog in het duister.

In een interview met Racer.com geeft Hasegawa toe dat een tweede team heel handig is, maar niet haalbaar momenteel. "Ja, het helpt zeker als we aan een tweede team kunnen leveren. Hoe meer data we binnenkrijgen hoe beter. Maar om dat te doen moeten we wel de middelen hebben en momenteel is dat gewoon onmogelijk", aldus Hasegawa.

Over de slecht presenterende Honda-motor bij McLaren zegt Hasegawa: "De topteams hebben constant op een zeer hoog niveau geacteerd. Wij zijn laag begonnen en verbeteren stapje voor stapje. We hebben het concept veranderd en zijn op de goede weg, maar hebben nog een hoop in te halen. We moeten het nu laten zien."

Of McLaren de eindstreep gaat halen in Melbourne durft Hasegawa niet te zeggen, maar hij is wel positief over de ontwikkelingen van Honda richting de eerste Grand Prix. "We zijn op de goede weg. We hebben in de aanloop naar de Grand Prix in Australië nog wat verbeteringen door kunnen voeren op het gebied van betrouwbaarheid en driveability. We blijven ons uiterste best doen en hopen gaandeweg het seizoen steeds dichterbij de topteams te kunnen komen", besluit de Honda-baas.

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen