Honda werkt aan nieuwe motor voor GP Monaco

24 mrt. 2017 14:08 Redactie

Honda werkt met man en macht aan ontwikkeling van de motor


Motorleverancier Honda is druk bezig met het oplossen van de huidige betrouwbaarheidsproblemen. Parallel daaraan houdt het zich ook bezig met de ontwikkeling van de krachtbron, zodat er op korte termijn meer vermogen beschikbaar komt.

Na twee dramatische testweken was het vandaag goed om te zien dat Alonso en Vandoorne zonder problemen hun ronden aflegden. In twee vrije trainingen reed het duo meer ronden dan gemiddeld op een hele testdag.

Eric Boullier was vandaag aanwezig bij de FIA persconferentie en ging dieper in op de problemen met de motor.

"Zoals iedereen weet hebben we een slechte winter achter de rug. We kenden veel problemen en legden te weinig kilometers af. We hebben nog geen racesimulatie kunnen doen."

"We hebben erg veel overleg met Honda en we nemen onze problemen allebei zeer serieus. Vandaag hebben we een gesprek gehad over hoe we zo snel mogelijk progressie kunnen boeken."

Honda chef Hasegawa liet weten dat de Japanners progressie boeken bij het oplossen van de problemen. Honda komt nog altijd veel vermogen tekort ten opzichte van Mercedes en Ferrari: "Het verschil in vermogen is erg groot. Als we meer vermogen uit de motor willen halen, dan heeft dit ook invloed op de ontbranding. Om dit te verbeteren moeten we diverse modificaties doorvoeren en daarvoor is tijd nodig."

"We verwachten dat we daar ongeveer twee maanden voor nodig hebben." 

De volgende upgrade zou dan ingezet kunnen worden met de GP van Monaco. Doordat de teams slechts 4 motoren mogen gebruiken tijdens de 20 races, moeten de upgrades zorgvuldig gepland worden. 

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen