Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner belooft vuurwerk: 'Gefrustreerde Verstappen slaat terug in Imola'

Na een pijnlijke race in Australië hopen Christian Horner en Max Verstappen op betere tijden in Italië. Hoewel Red Bull Ferrari nog probeert bij te houden in plaats van van ze weg te rijden, zit de motivatie er goed in.

Max Verstappen viel tijdens de Grand Prix van Australië voor de tweede keer in drie races uit. Concurrent Charles Leclerc won ondertussen alweer, waardoor het gat tussen de twee coureurs maar liefst 46 WK-punten bedraagt. Er staan echter nog twintig races gepland in 2022, dus Red Bull maakt zich nog geen zorgen. De eerste kans om het gat met Ferrari te verminderen is in Italië tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Na een tegenvallende derde ronde hoopt Horner op vuurwerk. "Verstappen zal terugslaan", zo belooft hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Hij was natuurlijk erg gefrustreerd toen hij uit de auto stapte." "Maar hij weet dat we er allemaal samen als team in staan en dat we terug zullen slaan. Ik weet zeker dat hij weer sterk zal zijn in Imola."

Horner: 'We beginnen wat problemen te begrijpen'

Red Bull lijkt zich eerst te moeten focussen op problemen met de betrouwbaarheid van de RB18, alvorens ze kunnen beginnen aan het finetunen van de bolide waarmee Verstappen het opneemt tegen Leclerc. Ferrari heeft een gunstige voorsprong opgebouwd en Horner weet waardoor dit komt. "Ze zijn natuurlijk veel eerder met dit project begonnen dan wij", beredeneert hij. "Dus op een bepaalde manier maken we nog een inhaalslag, maar het feit dat we dat doen vanaf de tweede positie op de grid, is iets bemoedigends! We beginnen wat problemen te begrijpen nu."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden