Horner: 'Bottas gaat prima presteren bij Mercedes'

08 mrt. 2017 07:30 Redactie

Horner vindt Bottas goede keuze van Mercedes


Ook dit jaar is Mercedes het te kloppen team en ook dit jaar wil Red Bull het Duitse team verslaan. Toen Valtteri Bottas bij Mercedes werd gepresenteerd hadden sommige wat scepsis. Is Bottas wel goed genoeg en kan hij de druk aan bij het topteam? Christian Horner, teambaas van de rivaal, denkt van wel.

"Ik denk dat Valtteri Bottas een uitstekende keuze is van Mercedes. Het is vervelend voor Williams, maar een aanwinst voor Mercedes", laat Horner weten. Over zijn eigen rijdersduo zegt hij: "Ik ben heel erg blij met onze rijders. Ik zou ze voor geen goud willen inruilen met een ander duo."

Valtteri Bottas is wat Horner betreft een prima vervangen voor Nico Rosberg, die er vorig jaar plots mee stopte. "Ik weet zeker dat Bottas competitief gaat zijn. Hij is erg snel, dat is hij altijd al geweest, ook in de lagere raceklasses. Ik zou hem op dit moment zeker geen nummer twee willen noemen."

Nadat Rosberg er plots mee stopte, was de aasgierenlijn geopend. Volgens Niki Lauda kwamen er sollicitaties van 'het halve veld', waaronder de coureurs van Red Bull, binnen. Horner ontkent dat niet, maar zet het wel in perspectief. "Het kwam van Lauda zelf, als wijze van grap. Het was een kort gesprek, ik heb het natuurlijk direct afgewezen, zegt Horner.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen