Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Dat kenmerkt Verstappen als een opwindende F1-coureur"

Christian Horner is onwijs trots op zijn rijder Max Verstappen. De wereldkampioen van 2021 is pas 24 jaar en wordt volgens de Brit nog steeds beter. Al wijst de teambaas van Red Bull ook ander talent aan.

Max Verstappen zal het komende Formule 1-seizoen ingaan als de regerend wereldkampioen. De Nederlander heeft er al zeven seizoenen in de Formule 1 opzetten, maar is pas 24 jaar. Het is dan ook een logische keuze voor Red Bull om Verstappen voor lange tijd vast te leggen en daar wordt momenteel ook over gesproken. De Limburger is echter niet het enige jonge talent in de F1 en volgens zijn teambaas is dat goed voor de sport. "Ik denk dat dat Formule 1 er op dit moment goed voor staat, omdat er zoveel opwindende jonge coureurs zijn", vertelt Christian Horner tegen het Indiase World is One News . "Max is natuurlijk pas 24, maar hij heeft een hele generatie om zich heen. Zo is daar Charles Leclerc, George Russell in de Mercedes dit jaar, je hebt Lando Norris die eruit ziet als een boeiende coureur en Carlos Sainz is er ook nog", somt de Brit op.

Meerjarige contracten voor jonge coureurs

Al deze jonge coureurs hebben een stoeltje bij een van de vier teams die in 2021 bovenaan eindigden. Leclerc en Sainz zijn vastgelegd bij Ferrari, Norris heeft een meerjarige deal bij McLaren en Russell is tot eind 2023 verbonden aan Mercedes. "Er zijn veel coureurs van dezelfde leeftijd (als Verstappen, red.) die er komende tien jaar bij zullen zijn. Ik denk dat dat geweldig is voor de sport, het is fantastisch voor de competitie en het gaat opwindend worden om te zien hoe het zich gaat ontvouwen", zegt Horner enthousiast.

Waarom Verstappen veel fans heeft

Als de teambaas van Red Bull één talent uit die generatie coureurs moet kiezen, kiest hij toch voor Verstappen. De Brit is van mening dat kersverse wereldkampioen nog steeds dingen leert en denkt ook te kunnen verklaren waarom de Nederlander zo'n grote aanhang heeft. "Het is zijn honger, zijn vastberaden, zijn natuurlijke aanleg en het feit dat hij nooit opgeeft. Hij is een vechter, hij zal nooit een kans laten schieten en dat is wat hem kenmerkt als een opwindende coureur, een fantastische coureur", stelt Horner. "Je weet dat als je Max achter je hebt, hij het gaat proberen. Ik denk dat dat de reden is waarom hij zo'n groot aantal fans heeft en dat aantal blijft groeien", aldus de teambaas van Red Bull.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie